Policisti napadli člana Jumbo-Visme, ki je želel poskrbeti za Jonasa Vingegaarda

V taboru Jumbo-Visme preživljajo izjemno pestre dni. Če je 18. etapa končno vnesla nekaj miru med kolesarje in navijače, pa se je drama odvila v ciljni areni, kjer so policisti napadli in odvedli enega izmed članov nizozemske ekipe.

Na družbenih omrežjih je zakrožil posnetek iz ciljne arene, kjer se je eden izmed članov osebja Jumbo-Visme zapletel s špansko policijo.

Položaj se je zaostril, ko je član osebja po etapi želel pristopiti do Jonasa Vingegaarda, a mu je policist onemogočil dostop do Danca. Član osebja je zato odrinil policista, a s tem poskrbel za agresivno reakcijo članov policije.

Trije policisti so v trenutku stopili do člana Jumbo-Visme in ga spravili na tla. Ta se jim je upiral, policisti pa so poskrbeli, da je ostal na tleh in spoznal svojo nemoč.

Vsi prisotni, vključno z Jonasom Vingegaardom in Primožem Rogličem, so dogajanje le opazovali. Kasneje se je vanj vmešal Ard Bierens, ki pri Jumbo-Vismi skrbi za odnose z javnostjo. Dosegel je, da so sodelavca pobrali s tal, a policija z njim še ni končala, saj ga je odvedla z mesta dogodka.

Po poročanju očividcev naj član Jumbo-Visme ne bi bil aretiran. Jonas Vingegaard je kasneje odšel preverit, kaj se je zgodilo in policisti so mu zatrdili, da morajo vsi udeleženci dirke slediti pravilom.

Dogajanje je iz prve vrste opazoval tudi Primož Roglič, ki se je s kraja prepira hitro umaknil in poskrbel, da ne bi bil ponesreči vmešan v dogajanje.

Žal ne gre za prvi tak dogodek na letošnji dirki. Na eni izmed preteklih etap je podoben ‘tretma’ dobil tudi član Cofidisa.

Policija je na letošnji Dirki po Španiji močno zaposlena. Uspešno so namreč preprečili že dve sabotaži. Najprej so zaustavili namen zlitja olja na cesto, kasneje pa še posamezniku onemogočili vdor na cesto tik pred drvečo glavnino.

Prejšnji članekJumbo-Visma poskrbela za Seppa Kuss, Remco Evenepoel še do tretje zmage
Naslednji članekAlberto Dainese uspešno mimo padca in do velike zmage