Pogačar zmagovalec druge etape v Valenciji

ALTO DA FÓIA, PORTUGAL - FEBRUARY 21: Arrival / Tadej Pogacar of Slovenia and Team UAE - Team Emirates / Celebration / during the 45th Volta ao Algarve, Stage 2 a 187,4 km stage from Almodôvar to Alto Da Fóia 900m / VA / @VAlgarve2019 / on February 21, 2019 in Alto Da Fóia, Portugal. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Tadej Pogačar je velik zmagovalec druge etape dirke po Valenciji, ki se je končala z vzponom na Cullero. Čudežni deček slovenskega kolesarstva je v zaključnih 500 metrih strateško ohranjal svoj položaj v skupini, v zadnjih 100 metrih pa bil močnejši od Alejandra Valverdeja in Dylana Teunsa ter si privozil prvo letošnjo zmago.

Etapa se je končala z dvokilometrskim vzponom na Cullero, kjer smo najprej videli močan napad Gonzala Serrana. Izgledalo je že, da bo Španec uspel prvi priti preko cilja, a mu je kilometer do konca zmanjkalo moči. Takoj, ko ga je ujela glavnina, je z napadom poskušal Jan Polanc, a bil tudi ujet. Tako je v cilju prišlo do šprinta hribolazcev, Pogačar je štartal s tretje pozicije, a svoj šprint odmeril odlično in ciljno črto prečkal prvi.

Pogačar je z današnjo zmago prevzel tudi skupno vodstvo na dirki, ki bo trajala še tri dni. Največji preizkus za mladega Slovenca bo zagotovo četrta etapa, edina gorska na dirki, kjer bo moral skupaj z ekipo braniti majico vodilnega.  

Prejšnji članekValverde zaključuje leta 2021
Naslednji članekRogličev kolega na operacijo