Pogačar z drugim mestom še bližje končnemu uspehu, Jumbo-Visma slavi etapno zmago

Druga in hkrati zadnja gorska etapa UAE Toura je obljubljala veliko več, kot je na koncu ponudila. Več kot 20 kilometrov dolg zaključni vzpon na Jabel Jais je predstavljal priložnost za zadnji resen napad na vodstvo Tadeja Pogačarja, a konkurenti so danes predolgo odlašali, da bi se lahko resno zagrizli v prednost Slovenca.

Karavana je celoten dan čakala na zaključni vzpon, kjer smo pričakovali veliko ognjemeta, predvsem pa napad Adama Yatesa (Ineos Grenadiers) na vodstvo Tadeja Pogačarja (UAE Emirates). Gledalci smo na koncu ostali brez dvoboja, so pa zato za nekaj akcije poskrbeli ostali kolesarji, ki resnih ambicij v skupnem seštevku nimajo.

Po koncu etape se je najbolj smejalo Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma), ki je izkoristil neodločnost konkurentov in se sam podal proti ciljni črti. Dva kilometra do cilja je zapustil zredčeno glavnino in se skušal preseliti do vodilnega Alexeya Lutsenka (Astana-Premier Tech). Izmučenega Kazahstanca je uspel ujeti 800 metrov do cilja in se ga v nadaljevanju brez večjih težav otresel. Zasledovalcev v bližini tako ni bilo več in slavje Danca se je lahko začelo.

V ozadju se je skupina favoritov v zadnji kilometer pripeljala skupaj. Ineos Grenadiers so danes dolgo časa narekovali tempo in skušali pripraviti položaj za napad Yatesa, ki pa danes očitno ni bil razpoložen. Britanec resnega napada sploh ni sprožil in Pogačar je lahko vzpon preživel dokaj mirno.

Slovenski as je v zadnjih metrih še enkrat več dokazal, da je eden najboljših šprinterjev med hribolazci. Skupinico kapetanov je pustil za seboj in si privozil drugo mesto, tretji pa je v cilj prišel Yates.

Pogačar je z današnjim uspehom prednost v skupnem seštevku še nekoliko povečal in ima pred zaključnima ravninskima etapama pred Yatesom 45 sekund prednosti, do Joaa Almeide (Deceuninck-Quick Step) pa ima še dodatnih 27 sekund naskoka.

Prejšnji članekDirka po Italiji v Slovenijo prihaja 23. maja
Naslednji članekGALERIJA: Kolesa, s katerimi bodo letos tekmovala moštva World Toura