Pogačar tudi uradno potrdil nastop na dirki Po Sloveniji

Dolgo časa se je že namigovalo, da naj bi se Tadej Pogačar letos udeležil domače dirke Po Sloveniji. Na tiskovni konferenci pred dvema tednoma direktor dirke Bogdan Fink še ni mogel uradno potrditi nastopa aktualnega zmagovalca Toura, je pa to preko socialnih omrežij danes storil kar Pogačar sam.

»Živjo, vesel sem, da lahko predstavim svoj program nadaljevanja sezone,« je v uvodu povedal Tadej Pogačar, ki je video posnel, kar med enim izmed treningov.

»Danes je moj prvi dan v Sestrieru, kjer bom preživel skoraj dva tedna. Nato se odpravljam na domačo dirko Po Sloveniji, kjer bo zagotovo zelo zabavno, hkrati pa bo dobra priprava na Tour. Vmes me čaka še državno prvenstvo ter nato Tour, po njem pa še olimpijske igre v Tokiu.«

Tadej Pogačar je do sedaj trikrat nastopil na domači dirki in se vselej na koncu veselil bele majice najboljšega mladega kolesarja. Skupna zmaga se mu za zdaj še izmika, leta 2019 je po tihem upal nanjo, a si je nato vlogo kapetana priboril Diego Ulissi, ki je tudi ob pomoči našega asa prišel do zmage.

»Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah. Od zadnje dirke v Liegeu sem imel veliko najrazličnejših obveznosti, vendar se počutim dobro in pripravljen sem na svoje nove izzive. Nazadnje, ko sem dirkal na dirki Po Sloveniji, sem do zmage pomagal sotekmovalcu Ulissiju. V Slovenijo prihajamo s ciljem, da obranimo lansko zmago. Z veseljem prihajam domov – to je dirka, na kateri bi tudi sam zelo rad zmagal,« pa je zapisal na lastni spletni strani.

Dirka Po Sloveniji se bo začela 9. junija na Ptuju in se bo 13. junija tradicionalno končala na glavnem trgu v Novem mestu. Tadej Pogačar bo na dirki največji zvezdnik in glavni favorit za zmago, a pot do te ne bo lahka. V Slovenijo namreč prihaja pet ekip World Toura, med njimi tudi Bahrain-Victorious, ki je sicer že napovedal nastop Mikela Lande, a je ta po poškodbi Španca na Giru skoraj nemogoč.

Prejšnji članekUCI do konca Dirke po Italiji omiljuje pravilo o odmetavanju bidonov
Naslednji članekEgan Bernal ponovno dokazal svojo dominanco, Evenepoelu »naložil« več kot dve minuti