Pogačar tri leta pred iztekom obstoječe pogodbe podpisal novo

Tadej Pogačar je po zmagi na UAE Touru prejel prav posebno nagrado s strani ekipe. Ta mu je za dodatni dve leti podaljšala pogodbo.

Tadeja Pogačarja je obstoječa pogodba z ekipo vezala do konca sezone 2024, a so mu v moštvu že ponudili novo. Ta se mu bo iztekla šele konec sezone 2026, kar moštvu zagotavlja dolgotrajno garancijo za kapetana tritedenskih dirk.

Dosedanjo pogodbo z moštvom je Pogi podpisal lansko leto, a tudi tedaj močno pred iztekom tedanjega dogovora. Pri UAE Emiratih več kot očitno ne želijo tvegati odhoda Slovenca, zato mu pogodbe ponujajo še preden, bi lahko pomislil o odhodu.

V karavani ni prav veliko kolesarjev, ki bi imeli petletno pogodbo, kar jasno govori o tem, kako zelo je Pogačar cenjen v arabskem moštvu. Hkrati pa podpis nove dolgoletne pogodbe kaže tudi na to, da se Volk s Klanca pri UAE-ju odlično počuti.

»V ekipi se počutim domače. Med upravo, kolesarji in osebjem je posebna atmosfera, ki predstavlja dobro okolje za delovanje. Ekipa mi izkazuje veliko zaupanja, za kar sem zelo hvaležen in s trdim delom želim to upravičiti. Upam, da bomo imeli v prihodnjih letih skupaj še veliko uspešnih sezon,« je ob podpisu pogodbe povedal 22-letnik.

Novo pogodbo je dobil tudi po zaslugi zmage na UAE Touru. (vir: twitter)

»Tadej je naša sedanjost in prihodnost. On je kolesar, ki je uspel kljub mladosti zmagati Dirko po Franciji in se nato uspešno spopadel s pritiskom, ki ga tak uspeh prinese. Prav tako je pokazal veliko odločnost za zmago na UAE Touru, dirki, ki raste iz leta v leto in je jasno zelo pomembna za nas. Prepričan sem, da bomo še naprej skupaj dosegali uspehe,« je svoje misli o Pogačarju strnil predsednik moštva Matar Al Yabhouni.

Pogačar po UAE Touru prav veliko počitka ne bo imel na voljo. Že ta konec tedna se bo namreč podal na toskanske bele ceste dirke Strade Bianche, štiri dni kasneje pa bo zmago lovil na Tirreno-Adriatico.

Prejšnji članekZmagovalec moške klasike zaslužil 16-krat več kot zmagovalka ženske izvedbe
Naslednji članekAdidas se v svet kolesarskih čevljev vrača s poustvarjanjem legendarnega modela