Pogačar na Tour odhaja z močno zasedbo, ki bo v celoti podrejena njemu

UAE Emirates so potrdili osmerico kolesarjev, ki bodo odpotovali na največjo dirko na svetu. V Franciji skladno z napovedmi ne bo Jana Polanca, bo pa tam jasno Tadej Pogačar, ki bo branil lansko zmago.

Gorsko-kronometrska sestava osmerice UAE Emiratesov napoveduje, da jih na Dirki po Franciji zanima le ena stvar – skupna zmaga. Vse bo podrejeno Tadeju Pogačarju, ki se na francosko pentljo prvič podaja kot uradni kapetan ekipe. Lani je namreč ta vloga na papirju pripadala Fabiu Aruju, ki pa je hitro zaključil z nastopi.

»Privilegij je, da se vračam na Tour kot aktualni prvak. Za mnoge ljudi je bilo težko leto in upamo, da jim lahko ponudimo tri tedne razburljivega dirkanja,« je pred odhodom v Francijo povedal Pogačar.

»Moje leto do sedaj je bilo zelo uspešno in veselim se začetka Toura, saj sem se dobro pripravil in sem v dobri formi. Prepričan sem vase in v svojo ekipo, komaj čakam izzive.«

Pogačarju bodo na Touru ob strani stali Rafal Majka, Davide Formolo in Brandon McNulty, ki si bodo delo razdelili v gorah. Nato je tu še Marc Hirschi, ki bo lovil etapne zmage in opravljal delo na lažjih vzponih. Na ravninah pa bodo zrak rezali Mikkel Bjerg, Rui Costa in Vegard Stake Laengen, ki smo ga lahko spremljali tudi na dirki Po Sloveniji.

Če se Pogiju karkoli zalomi, so v ekipi za nadomestnega kapetana imenovali Brandona McNultyja, zato lahko pričakujemo, da bo Američan v gorah skušal ob Pogačarju ostati čim dlje in tako ohranjati visoko mesto v skupnem seštevku.

»Naš cilj letos je jasen: skušali bomo obraniti naslov, ki ga je lani osvojil Tadej, zato smo ekipo zgradili okoli njega,« je pojasnil direktor ekipe Joxean Matxin Fernandez. »Imamo dobro mešanico mladosti in izkušenj za podporo Tadeja, z delom ekipe za gore in delom za ravnine. Jasno bomo močno nadzorovani s strani preostalih ekip, a smo samozavestni, da je dober rezultat v dometu Tadeja in ekipe.«

Prejšnji članekLefevere ostro nad Bennetta: »Mislim, da ni kriva poškodba, ampak je prevladal strah pred neuspehom«
Naslednji članekANKETA: Najbolj znamenita etapa Dirke po Franciji