Pogačar dobiva izjemnega pomočnika, prihaja Majka

Rafal Majka je najnovejša okrepitev UAE Emiratesov. Poljski hribolazec po štirih letih zapušča Boro-hansgrohe in se bo v prihodnjih sezonah preizkusil v vlogi pomočnika Tadeju Pogačarju. Podpisal je dvoletno pogodbo.

S prihodom Majke so pri UAE Emiratesih storili prvi korak k močnejši ekipi za napad na skupne zmage na Grand Tourih. Poljak se svoje vloge v novem moštvu zaveda. Obljublja, da bo vozil v službi Pogačarja, hkrati pa upa, da se mu tu in tam ponudi priložnost za lastne zmage.

»Zelo sem vesel, da sem dobil priložnost na tej točki svoje kariere. Delal bom za Pogačarja, ko bo to potrebno, a bom skušal ustvariti tudi priložnosti za lastne zmage

Majka je že označil nekaj dirk, na katerih misli, da bi lahko dosegel dober rezultat in razkril željo, ki jo želi izpolniti pred sklenitvijo kariere.

»Katere dirke? Recimo Tirreno-Adriatico, Dirka po Švici in tudi Dirka po Španiji, kjer ponavadi najdem dobro formo. Iz tega vidika nisem tipični poljski kolesar, saj ljubim vročino. Moj sanjski rezultat? Medalja s svetovnega prvenstva, ki bo dopolnila tisto z olimpijskih iger.«

Leta 2017 je Majka slavil na Dirki po Sloveniji. vir: twitter

Prihoda Majke so jasno veseli tudi v arabskem moštvu, kjer so potrdili, da je 31-letnik pripeljan predvsem z mislijo na Tadeja Pogačarja.

»Z Rafalom se je naša skupina hribolazcev močno izboljšala. Prepričani smo, da bo poleg pomočniške vloge Pogačarju uspel napadati tudi lastne zmage, za katere mu bo dana določena mera svobode,« je povedal direktor ekipe Mauro Gianetti.

Rafal Majka velja za zelo dobrega hribolazca, zato je izredno cenjen pomočnik v gorah. V svoji karieri veliko priložnosti za izpolnjevanje lastnih ambicij ni dobil, eno redkih je izkoristil na Dirki po Sloveniji leta 2017, ko je slavil svojo drugo in hkrati zadnjo skupno zmago na etapni dirki.

Najplodnejša leta svoje kariere je Majka preživljal v Tinkoff-Saxu, za katerega je nastopal med leti 2011 in 2016. V sedmih letih z ruskim moštvom je osvojil tri etape na Dirki po Franciji, Dirko po Poljski ter dvakrat oblekel majico najboljšega hribolazca Toura. Leta 2012 je odigral ključno vlogo pri zmagi Alberta Contadorja na Vuelti.

Prejšnji članekCavendish morda še ni rekel zadnje, zanj se zanima Deceuninck-Quick Step
Naslednji članekŠpanski krog se že prvi dan začenja »na polno«