Philippe Gilbert prevzema vlogo Eurosportovega komentatorja z motorja

Philippe Gilbert je dobre štiri mesce po športni upokojitvi že sprejel nov izziv. V prihodnje bo sodeloval z medijsko hišo Eurosport, za katero bo z motorja poročal iz osrčja dirke.

Kolesarji po upokojitvi iščejo nove izzive, večinoma še naprej povezane s kolesarstvom. Tudi Philippe Gilbert jih je, čeprav poudarja, da kolesarstva ne pogreša in je pomirjen s svojo odločitvijo o upokojitvi.

Kljub temu pa želi še naprej postati povezan s kolesarskim cirkusom. Tako kot že v času aktivne kariere, bo še naprej sodeloval z Mednarodno kolesarsko zvezo in se trudil za izboljšanje varnosti dirk.

Poleg “politične” vloge pa bo prevzel tudi bolj “zabavljaško” vlogo v kolesarstvu. Največja športna medijska hiša Eurosport, ki skrbi za prenose večine dirk, je Belgijca povabila v svojo komentatorsko ekipo. Že kmalu ga bomo tako lahko spremljali v prenosih, kamor se bo vključeval z motorja, ki vozi tik ob glavnini.

Prvič bo Belgijec na novinarski motor sedel na belgijski dirki Omloop Het Neiuwsblad, ki bo na sporedu 25. februarja. Gre za preizkušnjo, na katero ima zelo lepe spomine, saj je na njej dvakrat zmagal (2006, 2008).

Naslednja dirka ga nato čaka že teden dni kasneje. Tokrat bo iz neposredne bližine spremljal dogajanje na dirki Pariz-Nica, ki bo na sporedu od 5. do 12. marca.

Philippe Gilbert je v času aktivne kariere veljal za zelo premišljenega in taktično zrelega kolesarja, ki je imel vedno popoln pregled nad dirko. Prav zaradi tega se mnogi veselijo njegovega komentiranja, saj lahko pričakujemo, da bo podal zelo zanimive informacije o dogajanju v glavnini.

Belgijski zvezdnik se bo tako pridružil kolesarski ekipi na Eurosportu, ki jo sestavljajo številni bivši kolesarji. Razširil bo tudi ekipo poročevalcev z motorja, ki sta jo do sedaj sestavljala Bradley Wiggins in Alberto Contador.  

Prejšnji članekTadej Pogačar izpušča UAE Tour
Naslednji članekTrma v napačnem trenutku: Bomo Naira Quintano še videli v glavnini?