Phil Bauhaus osvojil s padci zaznamovano prvo etapo

Prva etapa Toura Down Under je prinesla šprint glavnine, ki pa se je tik pred ciljem strgala zaradi enega izmed številnih padcev, ki smo jih videli. V zaključku se je najbolje znašel Phil Bauhaus, ki je tik pred ciljem ugnal dva domača aduta.

Uvodne dirke sezone so vedno nekoliko bolj nervozne in postrežejo z več padci. Kolesarji si želijo čim prej do prve zmage sezone in po premoru potrebujejo nekaj časa za privajanje vožnji v skupini. Vse to privede do hitrejšega stika koles in posledično padca.

Tudi danes smo jih videli kar nekaj. Že zgodaj se je na tleh znašel tudi Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), a je lahko nadaljeval z dirko. Žal pa te sreče nista imela Robert Gesink (Jumbo-Visma) in Patrick Bevin (DSM), ki sta morala odstopiti.

V nadaljevanju smo videli še nekaj padcev, na tleh se je znašlo precej kolesarjev, a na srečo so lahko vsi nadaljevali z dirko.

Po prehodu zadnjega vzpona, ki je karavano pripeljal do ciljne ravnine, se je začel boj za položaj na čelu glavnine. Šprinterji so postavljali svoje vlake, pri čemer je bil precej uspešen Bauhaus, medtem ko je Caleb Ewan (Avstralija) že kmalu ostal brez pomočnikov.

Petsto metrov pred ciljem pa smo videli nov padec. Prerivanje v glavnini je na tla spravilo večji del skupine, ki je “zaprla” cesto. V ospredju je tako ostala mala skupinica šprinterjev, ki se je udarila za zmago.

Najbolje je imel šprint pripravljen Michael Matthews (Jayco AlUla), ki pa ni izkoristil dela ekipe. Predenj se je uspel preriniti Bauhaus, tik pred ciljem pa ga je prehitel še Ewan, ki je šprint začel daleč v ozadju.

V skupnem seštevku še naprej na vrhu ostaja Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost). Njegov prvi zasledovalec je s 6 sekundami zaostanka sedaj Michael Matthews, tretje mesto pa zaseda najboljši mladi kolesar Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers), ki je danes prav tako padel.

Prejšnji članekMark Cavendish tudi uradno novi član Astane Qazaqstan
Naslednji članekRobert Gesink v padcu utrpel zlom medenice