Patrick Lefevere ostro nad Juliana Alaphilippa: “Vedno imajo smolo eni in isti ljudje”

Vedno ostri direktor QuickStep-Alpha Vinyla Patrick Lefevere je udaril znova. Tokrat je svoje puščice usmeril proti Julianu Alaphilippu, ki je v ekipi najverjetneje že izgubil status prve violine.

Nobena skrivnost ni, da je Patrick Lefevere velik oboževalec svojega varovanca Remca Evenepoela. Z dobrimi predstavami, predvsem v minuli sezoni, je Belgijec močno okrepil svoj status v moštvu, zaradi česar si Lefevere lahko dovoli nekoliko bolj ostro retoriko zoper drugih zvezdnikov.

Tokrat je pred Lefeverejev besedni strelski vod stopil Julian Alaphilippe. V zadnjih letih je bil Francoz nesporna številka ena ekipe, minula sezona pa se ni odvila po njegovih željah. Lefevere je tako hitro pozabil vse pretekle uspehe 30-letnika in mu postavil ultimat.

Želim, da se vrne – dolguje mi maščevanje,” je v pogovoru za belgijski časnik Le Derniere Heure povedal Lefevere.

“Julian ima plačo šampiona, a mora potrditi, da je še vedno šampion. Ni mi važno, da ni več svetovni prvak – v zadnjih letih ni veliko zmagoval.”

Alaphilippe ima za seboj eno najslabših sezon v karieri, ki so jo v veliki meri zaznamovale poškodbe. Prvi resnejši padec je doživel na Strade Bianche, a ga ta ni postavil na stranski tir.

Je pa zato le mesec dni kasneje grdo padel na Liege-Bastogne-Liege in potreben je bil dolg počitek. Okrevanje je bila bitka s časom, saj je želel Francoz nastopiti na Dirki po Franciji. Naposled je bitko izgubil in izpustil največjo dirko na svetu ter svoje priprave osredotočil na Dirko po Španiji.

V Španiji je nastopal v vlogi pomočnika Remcu Evenepoelu, a le prvih 10. etap. Enajsti dan dirkanja po Španiji je namreč Alaphilippe grdo padel in zaradi izpahnjene rame odstopil z dirke.

“Ja, imel je veliko smole,” je povedal Lefevere. “Ampak vedno so isti ljudje, ki imajo srečo, in vedno eni in isti ljudje, ki imajo smolo.”

Patrick Lefevere je tako jasno predstavil svoje zahteve do Juliana Alaphilippa, a s povedanim tvegal slabo voljo v moštvu. A vajeni smo že, da Belgijca nasmehi in dobra volja v ekipi ne zanimajo, pomembne so zgolj zmage.

Prejšnji članekPrimož Roglič potrdil odhod na pripravljalni tabor
Naslednji članekAstana Qazaqstan prekinila pogodbo Miguela Angela Lopeza