Patrick Lefevere: “Lažje je osvojiti Dirko po Franciji kot Dirko po Španiji”

Direktor QuickStep-Alpha Vinyla Patrick Lefevere slovi po svojih pogosto kontroverznih izjavah. Tokrat je spregovoril o svojem zlatem dečku Remcu Evenepoelu, katerega je uspel zadržati v svoji sredini, kljub interesom Ineos Grenadiersov. Obregnil pa se je tudi ob vprašanje, katero dirko bo Belgijec napadal naslednje leto.

Ineos Grenadiers so se po zmagi Remca Evenepoela na svetovnem prvenstvu začeli resno zanimati za usluge Belgijca. Že nekaj časa iščejo pravega moža za največje dirke, ki bi se lahko dopolnjeval z Eganom Bernalom.

Zdelo se jim je, da so ga našli v Remcu Evenepoelu, a to je bil račun brez krčmarja. Patrick Lefevere je hitro ovrgel kakršnekoli možnosti za prestop 22-letnika in za trenutek se je zdelo, da so govorice o prestopu mediji preveč napihnili. A kasneje se je izkazalo, da je britanska zasedba resnično poslala ponudbo na naslov QuickStep-Alpha Vinyla, a je bila ta po hitrem postopku zavrnjena.

Njihova taktika je preprosta. Pridejo in rečejo ‘trenutno ti plačujejo dva [milijona], mi bi ti jih plačali šest’. Vendar stvari ne delujejo tako. To je povsem normalno, Remca namreč lovijo že leta,” je povedal Lefevre.

“Prepozni so bili že, ko je bil med mladinci in tudi tokrat so zamudili priložnost. Vam izgledam neumen? Ljudje včasih mislijo, da sem neumen, a ko sem mu dal petletno pogodbo, je bilo v njej vse, pripravljeno za vsak scenarij. Vse kar moram storiti, jo moram plačati.”

Je najtežjo dirko Evenepoel že osvojil?  

Lefevere je spregovoril tudi o načrtih Evenepoela za prihodnje leto. Za zdaj še ni jasno, katero dirko bo napadal. Po zmagi na Dirki po Španiji se ga jasno povezuje z nastopom na Dirki po Franciji, a mnogi napovedujejo, da bo raje nastopil na Dirki po Italiji, kjer mu je trasa pisana na kožo.

Remco Evenepoel je QuickStep-Alpha Vinylu prinesel prvo zmago na tritedenski dirki. (vir: twitter)

Naslednje leto bo ekipa močna, moram pa se osredotočati na sezono 2024, ko bo treba najti nekaj novih kolesarjev,” je razkril Lefevere.

Mislim, da je lažje osvojiti Dirko po Franciji kot Dirko po Španiji. Več je nadzora s strani drugih ekip, ki pazijo ena na drugo. Moraš jim je slediti in jih nato prehiteti,” je še podal svoje mnenje 67-letni Belgijec.

Prejšnji članekMark Cavendish napoveduje ‘veliko leto’, čeprav je še vedno brez pogodbe za sezono 2023
Naslednji članekDavide Rebellin po 31 letih pomahal v slovo profesionalnemu kolesarstvu