Patrick Lefevere in Julian Alaphilippe še naprej pereta umazano perilo na očeh javnosti

Na relaciji Lefevere – Alaphilippe še naprej ostaja zelo napeto. Dvojec svoje spore namreč rešuje v javnosti, s tem pa vse bolj ruši možnosti za uspešno nadaljevanje zgodbe.

Direktor Soudal-Quick Stepa Patrick Lefevere slovi po svojem ostrem jeziku. V letošnji sezoni se je na sprejemni strani njegovih kritik znašel Julian Alaphilippe, ki je bil v zadnjih letih prvi zvezdnik moštva.

Vendar je belgijski direktor v zadnji sezoni dobil novega ljubljenca – Remca Evenepoela – zaradi česar je status Alaphilippa drastično padel. Nič več se ne zdi nemogoče niti, da bo Francoz v kratkem menjal ekipo.

Lefevere svojemu varovancu očita nedoseganje zastavljenih ciljev. Zadnje tri sezone 30-letnika je označil za porazne, saj s številom zmag ni upravičil svoje visoke plače.

Alaphilippe je v zadnjih treh sezonah zbral devet zmag, dve lani, štiri leta 2021 in tri leto pred tem. To za enega bolje plačanih kolesarjev karavane po mnenju Lefevereja nikakor ni dovolj. Nič ne pomaga niti dejstvo, da so bile zmage v večini dosežene na velikih tekmovanjih.

Na predstavitvi ekipe sta še delovala složna, a odnos ni več rožnat. (vir: twitter)

Tudi poškodbe, ki so pestile Alaphilippa, več ne upravičujejo neizpolnjevanja ciljev. Lefevere je šel v intervjuju na kolesarskem sejmu v Belgiji celo tako daleč, da je predlagal, da se poškodovanim kolesarjem zniža oziroma povsem odvzame plača.

“Razumem, da je bil bolan in poškodovan, a ne moreš se ves čas skrivati za tem. To je kruta resnica. Vsakdo ve, da ne napadam poškodovanih kolesarjev, a če je nanj pripeta visoka cena, potem se moram odzvati. Lani je zmagal dvakrat, v preteklih sezonah pa trikrat in štirikrat. V ekipo ga nisem vzel samo zaradi tega,” je bil oster Lefevere.

Belgijec je nato prah še dodatno dvignil z izjavo, da bi morali direktorji ekip razmisliti o prepolovitvi plače, če je kolesar poškodovan več kot tri mesece, po šestih mesecih pa bi mu morala biti odvzeta celotna plača.

Kot da tovrstni predlogi še niso bili dovolj za slabo voljo v ekipi, se je Lefevere dotaknil še statusa Juliana Alaphilippa. Zbranim poslušalcem je priznal, da sta se s Francozom pred sezono pogovarjala o prekinitvi sodelovanja, kar je Alaphilippe nekaj dni kasneje zanikal.

On pravi, da tega pogovora nisva imela, jaz pravim, da sva ga. Njegova žena in agent sta bila tam. Povedal sem mu, da nisem zadovoljen z njim,” je še pojasnil Lefevere, ki počasi požiga vse mostove.

Prejšnji članekFabio Jakobsen najhitreje opravil z nenavadno traso druge etape
Naslednji članekQuinn Simmons s perfektno odmerjenim napadom presenetil šprinterje