Parakolesar brez rok navdušen nad ročno uro, ki jo je prejel ob osvojitvi naslova svetovnega prvaka

Svetovno prvenstvo v Glasgowu je končano in številni kolesarji se v domovino vračajo z novim kosom oblačila. Med nosilce mavrične majice se uvršča tudi španski parakolesar Ricardo Ten, ki je kljub izgubi obeh rok, za nagrado prejel ročno uro. Internet je tedaj eksplodiral, a Španec je kritike hitro utišal.

Ko je predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient podelil ročno uro novemu svetovnemu prvaku Ricardu Tenu, so se mnogi zgrozili. Španski parakolesar je namreč brez obeh rok in poklon ročne ure se je zdel kot slabo premišljena nagrada.

Čeprav je izdelovalec ur Tissot pokrovitelj prvenstva in je vsak svetovni prvak prejel njihovo uro, so se na Mednarodno kolesarsko zvezo vsule številne kritike.

Te je nekaj dni kasneje kar sam utišal Ricardo Ten. V videoposnetku, ki ga je objavil na svoja družbena omrežja, ponosno razkazuje osvojeno uro in se zadere: “Sedaj je čas svetovnega prvaka”.

Ten je tako opozoril, da so bil kritike nepotrebne in ljudje ne smejo reagirati tako burno, brez poznavanja ozadja zgodbe. V zapisu ob objavi se je Španec še zavalil Tissotu za podeljeno nagrado in enakovredno obravnavanje vseh športnikov na prvenstvu.

“Še enkrat hvala Tissot za to svetovno prvenstvo in te tri ure. Hvala za vaš prispevek k svetovnemu prvenstvu inkluzije,” je zapisal Ten, ki je v Glasgowu kar trikrat postal svetovni prvak.

Prejšnji članekJuan Sebastian Molano najmočnejši v šprintu, Primož Roglič varno v cilju
Naslednji članekNekdanji zdravnik ekipe Sky Richard Freeman prejel štiriletno prepoved delovanja v športu