Osem tednov po operaciji Primož Roglič že trenira

Primož Roglič je z objavo fotografije s treninga razveselil številne navijače. Slovenski as osem tednov po operaciji rame namreč okreva dobro in se bo lahko pridružil ekipi na pripravljalnem taboru.

Primož Roglič je oktobra prestal operacijo rame, ki je bila potrebna že nekaj časa. V minuli sezoni je že tako načeto ramo še dodatno poškodoval in v želji po odpravi težav, se je odločil za operativni poseg.

Obdobje med sezonama je za kolesarje precej kratko, zato je vse od operacije dalje v zraku viselo vprašanje, ali se bo Slovenec lahko pravočasno vrnil na kolo in se učinkovito pripravil na novo sezono.

Pred dobrim tednom dni je Roglič v enem izmed intervjujev razkril, da bo v kratkem opravil pregled, ki bo razkril njegove možnosti za začetek treninga. Kot vse kaže, so bili rezultati pregleda obetavni, saj je Slovenec v teh dneh začel s treningi.

Na družbenih omrežjih je delil fotografijo s treninga, ki ga je opravil v prvih dneh decembra. V polni zimski opravi, ki ga je ščitila pred nizkimi temperaturami, je objavil selfi in se pod sliko pošalil na svoj račun:

“Nekaj časa bo trajalo, da se zopet navadim na slikanje selfijev. Ampak hej – vozim se s kolesom in zunaj je sneg. Dober začetek, kajne?”

Kot vse kaže, se bo slovenski as lahko pridružil ekipi na pripravljalnem taboru, ki se začne 11. decembra. Če bo z ekipo lahko odpotoval v Španijo, bo tam vseeno treniral po prilagojenem programu, saj rama še vedno ni povsem zdrava.

“Upam, da bom počasi začel spet trenirati. Od operacije je minilo osem tednov. Vsak teden se stanje izboljšuje, a okrevanje terja svoj čas,” je v pogovoru za WielerFlits povedal 33-letnik.

 “Vzeli so mi košček kosti in ga dodali v predel rame. Prve dni po operacije sem komaj premikal roko. Tudi sedaj je še ne morem povsem iztegniti. Na srečo nisem plavalec, saj bi imela v tem primeru takšna operacija precej večji vpliv,” se je še pošalil.

Kakšen bo koledar Rogličevih dirk in kdaj bo začel sezono še ni jasno. Glavne cilje bo ekipa postavila prav na pripravljalnem taboru, začetek Slovenčeve sezone pa bo odvisen predvsem od zdravstvenega stanja.

Prejšnji članekUCI za kar 35 % zvišuje proračun za boj proti dopingu
Naslednji članek15-letni “naslednji Mathieu van der Poel” ugnal Dylana Groenewegena