»Omi-Opi« navijačica najdena in pridržana s strani policije

Lov na gledalko, ki je v prvi etapi z neprevidnim poziranjem s transparentom na tla spravila večji del glavnine, je po petih dneh končan. Francoski policisti so jo našli v Landerneau in jo do nadaljnjega pridržali.

Kot poroča RTL, gre za 30-letno Francozinjo, ki se je po petih dneh bega sama predala oblastem v Landerneau, mestu, kjer se je končala prva etapa Dirke po Franciji. Nekatera poročila, ki so v preteklosti govorila o tem, da naj bi gledalka po povzročitvi nesreče celo zapustila državo, so se izkazala za neresnična.

Le nekaj ur po nesreči je namestnik direktorja dirke Pierre-Yves Thouault sporočil, da nameravajo vložiti tožbo zoper gledalke, saj želijo s tem v prvi vrsti preprečiti ponovitev podobnih dogodkov.

Za zdaj naj bi bila Francozinja obtožena »nenamerne povzročitve poškodbe«, zaradi česar se spogleduje s kaznijo v višini 1500 evrov. Ta številka lahko še zraste, če bi bil kateri izmed udeleženih kolesarjev zaradi padca odsoten več kot tri mesece.

V padcu jo je najhuje skupil Jasha Sütterlin (DSM), ki je moral zaradi poškodbe roke predčasno končati z dirko. Podobna usoda je doletela tudi Marca Solerja (Movistar), ki je etapo sicer končal, a so kasnejši pregledi pokazali zlom obeh rok in Touru je bilo zanj konec.

Oba kolesarja v rokah držita usodo gledalke. V primeru tožbe bi namreč kazen lahko skočila v nebo. Marc Soler je že namignil, da razmišlja o sprožitvi pravnega postopka, Sütterlin pa za zdaj dogodka še ni komentiral.

Prejšnji članekPogačar z izjemnim kronometrom do etapne zmage, Roglič sedmi
Naslednji članekKateri favoriti so v kronometru izgubili največ?