Oglasil se je Nairo Quintana, ki zanika očitke o dopingu

V zadnjih dneh v kolesarski javnosti buri duhove preiskava francoske policije proti Arkei-Samsic. Moštvo Naira Quintane je med dirko doživelo preiskavo sob, med katero so francoske oblasti našle sumljive zdravstvene preparate. Kolumbijski zvezdnik se je danes javno oglasil in zanikal kakršnokoli uporabo prepovedanih poživil.

Na svojem Twitter profilu je objavil uradno izjavo, v kateri zanika kakršnokoli vpletenost v dopinški škandal. Kolumbijski kolesar zagotavlja, da v celotni karieri ni nikoli uporabil prepovedanih substanc in da te poti v njegovo telo niso našle niti na letošnji dirki po Franciji.

»V duhu nedavnih dogodkov želim pojasniti naslednje zadeve:

Policija je v sredo, 16. septembra, v Meribelu, kjer se je končala etapa, izvedla preiskavo v hotelu, kjer smo spali jaz in moja ekipa. Oblasti so vstopile v mojo sobo in našle popolnoma legalne vitaminske nadomestke, ki so jim bili morda nepoznani. To je bil glavni razlog za dolgo trajajoče razčiščevanje dogodkov.

Naj bo jasno: našli niso nobenega prepovedanega sredstva.

Želim razčistiti tudi druge nejasnosti: med nedavno Dirko po Franciji ali na katerikoli drugi dirki v svoji karieri se nikoli nisem o tem posvetoval z drugimi člani moštva. Ničesar nimam za skrivati.

Včeraj sem, po klicu francoskih oblasti in po lastni želji, odšel do tožilca in na vsako vprašanje odgovoril brez zadržkov, zato sem odšel s čisto vestjo. Želim pojasniti tudi, da s strani oblasti nisem bil predmet nobenih obtožb. Sam bom vedno na voljo tožilcu in bom pripravljen razrešiti kakršnekoli dvome, tako kot sem to storil v ponedeljek in torek.

Jaz, Nairo Quintana, sem imel čisto vest skozi celotno kariero, moj biološki potni list pa je neokrnjen. Javnosti, svojim navijačem in sledilcem želim pojasniti, da nikoli v svoji karieri – mladinski, U23 in profesionalni – nisem uporabljal prepovedanih substanc, ki bi izboljšale moje nastope in izdale ideale športa.

Za zdaj se preiskava nadaljuje in sam sem odgovoril na vsa vprašanja, tudi v prihodnje pa sem pripravljen sodelovati, saj nikoli nisem uporabljal dopinga, prav tako pa preiskovalci niso odkrili prepovedanih substanc.

Brez strahu bom ostal močen, branil resnico in nadaljeval po svoji poti, četudi javno mnenje včasih ubere drugačno.

Vaš prijatelj,

Nairo Quintana.«

Prejšnji članekFrancoska policija preiskuje možnost uporabe prepovedanih sredstev v vrstah Arkee-Samsic
Naslednji članekDumoulin na Vuelto kot kapetan, v Španijo najverjetneje tudi Roglič