Nizzolu zaključni sprint, Schachmann ostaja vodilni

V kaotični drugi etapi dirke Pariz – Nica se je zmage veselil Giacomo Nizzolo, ki je bil najhitrejši v zaključnem sprintu. Tokratno etapo je močno zaznamoval močan veter, ki je poskrbel za ešelone, v katerih sta veliko izgubila Nairo Quintana in Julian Alaphilippe. V majici vodilnega je ostal Maximilian Scachmann.

Zmagovalec prve etape Maximilan Scachmann je tudi tokrat ostal v skupini vodilnih vse do zaključnega sprinta, v katerem pa se ni izkazal tako kot v nedeljo. Druga etapa je tako pripadla Giacomu Nizzolu (NTT Pro Cycling), ki je tik pred ciljem – zaradi koronavirusa tam ni bilo navijačev – prehitel Pascala Ackermanna in Jasperja Stuyvna

V konkurenci za končno zmago sta največ pridobila Vicenzo Nibali (Trek-Segafredo) in Sergio Higuita (EF Pro Cycling). Kolumbijec je v cilj prišel v času zmagovalca, Italijan pa je za vodilnimi zaostal za pičle tri sekunde. 

Že omenjeni sunki vetra so prvo večjo selekcijo naredili 32 kilometrov pred ciljem, sedem kilometrov kasneje je padec utrpel Nairo Quintana, ki je moral nato loviti glavnino. Skupini zasledovalcev se je pridružil še eden od favoritov Julian Alaphilippe, ki je imel nekaj težav s kolesom. Na koncu sta v cilj prikolesarila z minuto in 25 sekundami zaostanka. 

V skupnem seštevku še naprej vodi Scachmann, zmagovalec ponedeljkove etape Nizzolo je drugi in ima 15 sekund zaostanka, tretji je Stuyven, ki pa za rumeno majico zaostaja za 21 sekund. 

Prejšnji članekWarren Barguil diskvalificiran
Naslednji članekPri Fernandu Gavirii potrdili koronavirus