Nizozemska zvezda YouTuba ustanovila lastno kontinentalno ekipo

Bas Tietema je kolesarskemu svetu poznan predvsem po kolesarskih videoposnetkih na YouTubu. Redko kdo pa ve, da je Nizozemec tudi del profesionalne karavane. V prihodnjem letu bo celo ustanovil svojo ekipo, s katero želi v nekaj letih napredovati čim višje.

Kontinentalni rang tekmovanja dobiva novega člana. Na Nizozemskem se je namreč v teh dneh ustanovila nova ekipa, za katero stoji mladi Bas Tietema. Ta želi svojo slavo izkoristiti tudi na profesionalnem kolesarskem nivoju.

Moštvo, ki bo nosilo ime TDT-Unibet, je na krov zvabilo pomembnega sponzorja. Podjetje Unibet je kot sponzor prisotno že v številnih drugih športih, sedaj pa vstopa tudi v kolesarski svet. Tudi po zaslugi finančno močnega sponzorja je Tietema optimističen, da projekt lahko obrodi sadove.

“Naša misija je, da napredujemo na prokontinentalni nivo in dirkamo na največjih dirkah na svetu,” je v zadnjem posnetku na svojem kanalu povedal Nizozemec.

Tour de Tietema ima že nekaj let svojo ekipa, a ne nastopa na profesionalnih dirkah. (vir: twitter)

Bas Tietema bo v ekipi več kot le lastnik. V dresu ekipe bo tudi dirkal in bo eden glavnih adutov moštva. Izkušenj mu ne manjka, že nekaj let je namreč del kolesarskih ekip. Letos je za njim najpomembnejša sezona. Nastopal je v dresu prokontinentalne ekipe Bingoal Pauwels Sauces in se celo pojavil na štartu spomenika Pariz-Roubaix, ki pa ga je zaključil izven časovne zapore.

Ekipa ima za zdaj podpisano pogodbo s šestimi kolesarji. Ob Tietemi bo rezultatsko breme prevzel predvsem Anglež Harry Tanfield, ki je v preteklosti že nastopal v ekipah World Toura.

Slovenski kolesarski navdušenci bodo imeli za moštvo TDT-Unibet verjetno posebno mesto v srcu. Bas Tietema se je namreč slovenskemu občinstvu v preteklosti priljubil s posnetkom, ko je po odstopu Primoža Rogliča z Dirke po Franciji Slovenca obiskal v Tignesu in v objektiv ujel njegovo snidenje z družino.

Prav tako je Tietema svoje občudovanje Rogliča izkazal z oblikovanjem himne Primoža Rogliča, ki je prevzela nizozemski in slovenski kolesarski svet.    

Prejšnji članekFinančne težave Bradleyja Wigginsa se nadaljujejo: Likvidatorji zahtevajo 1 milijon funtov
Naslednji članekŠportni direktor Jumbo-Visme po nasvete k trenerju Manchester Uniteda