Nenavaden padec Annemiek Van Vleuten, ki jo je poslal v bolnišnico

Sreda je bila v Avstraliji rezervirana za kronometer mešanih ekip. Nizozemci so na dirko prišli kot favoriti, a nastop se jim je povsem ponesrečil. Velik razlog za to je predstavljal tudi nenavaden padec ene glavnih članic ekipe Annemiek Van Vleuten.

Na traso se je najprej podal moški del ekipe. Nizozemsko trojico naj bi sestavljali Mathieu van der Poel, Daan Hoole in Bauke Mollema. A slednji je imel že zgodaj težave, kar je Nizozemce postavilo v podrejen položaj. Van der Poel in Hoole sta sama nadaljevala proti cilju, a pridelal velikih 40 sekund zaostanka.

Kot da to ne bi bilo dovolj, so se težave pojavile tudi na začetku ženskega dela dirke. Nizozemska trojica je zapeljala po štartni klančini in bila na progi vsega devet sekund, ko je Annemiek Van Vleuten izgubila ravnotežje in grdo padla.

Članica Movistarja je v trenutku padca vozila na drugem mestu v skupini. Padec je tako trojico povsem raztrgal. Riejanne Markus je vozila v ospredju, a hitro ugotovila, da mora počakati, medtem ko je Ellen van Dijk ostala ujeta v ozadju. Kmalu je sicer obšla reprezentančno rojakinjo na tleh in se pridružila Markus, a dragocene sekunde so bile že izgubljene, hkrati pa sta bili tudi v številčnem primanjkljaju.

Van Vleuten je ob padcu utrpela poškodbo. Kot je zapisala na družbenih omrežjih, jo skrbi predvsem desna roka, zaradi katere je tudi odšla na rentgensko slikanje v bolnišnico.

V prvotni izjavi je zapisala, da je padec povzročila eksplozija sprednje gume, a je po ogledu posnetka to tezo ovrgla. Sporočila je, da zares ne ve, kaj se je zgodilo in kaj je povzročilo nenavaden padec.

Tudi družbena omrežja so iskala odgovor, saj je oprema Nizozemke izgledala povsem v redu. A iz posnetka je jasno, da je vsaj pol obrata naredila v prazno, zaradi česar je izgubila ravnotežje.

Nizozemska je po vseh težavah preizkušnjo končala na petem mestu, zlato medaljo pa so prvič v zgodovini osvojili Švicarji. Tem sta poveljevala evropska prvaka Stefan Bissegger in Marlen Reusser.

Prejšnji članekEgan Bernal končal sezono, čaka ga nova operacija
Naslednji članekWout van Aert podaljšal pogodbo z Jumbo-Vismo