Navijača Egana Bernala “spodbujala” kar z motorno žago

S ponedeljkove etape, ko je slabo vreme odneslo televizijski prenos, na dan prihaja vse več posnetkov navijačev, ki so dogajanje spremljali ob cesti. Eden zadnjih je bil posnet na prelazu Giau, kjer sta vzpenjajočega Egana Bernala dva navijača »bodrila« kar z motorno žago.

Navijači se v letošnji sezoni vračajo ob ceste in skušajo izboljšati vzdušje po lanskih nemih dirkah. Večina jih za dviganje razpoloženja uporablja svoj glas, tu in tam pa se najde tudi kakšna piščalka, troblja ali kaj podobnega. Nekateri pa grejo še korak dlje.

Na ponedeljkovi etapi je Egan Bernal napadel na prelazu Giau in se sam odpeljal etapni zmagi naproti. A na poti je naletel na »zanimiv« prizor. Ob cestišču sta z njim namreč tekla dva navijača, ki sta ga »spodbujala« kar z motorno žago.

Početje sicer ni tako nevarno, saj sta navijača z žage snela verigo in je bila v prvi vrsti torej uporabljena le za proizvajanje hrupa. A kljub temu je početje sporno, saj kolesar lahko naredi napako že samo zaradi psihološkega strahu.

Navijača na prelazu Giau sicer nista prva, ki sta se spomnila na kolesarsko dirko prinesti motorno žago. A na srečo je takšnih »umov« vse manj, večina navdušencev se zateka k drugim ropotalom.

Egan Bernal se za motorni žagi sicer ni zmenil in je nadaljeval v svojem tempu proti vrhu, kjer je pobral 50 točk v točkovanju za najboljšega kolesarja na gorskih ciljih in tako skočil na drugo mesto v tem seštevku. A še bolj pomembna kot točke za modro majico je bila časovna razlika, ki jo je ustvaril do konkurentov.

V cilj je Kolumbijec prišel 27 sekund pred Romainom Bardetom in Damianom Carusom, še dodatne pol minute pa je naložil Giuliu Cicconeju in Hughu Carthyju. Bernal ima trenutno skoraj dve minuti in pol prednosti pred Carusom na drugem mestu in le še resnično slab dan bi mu lahko preprečil skupno zmago.

Prejšnji članekGorka Izagirre z izjemnim posredovanjem ubežal padcu
Naslednji članekNesreča gondole v italijanskih gorah vpliva tudi na Giro