Na ciklokrosu Stožice tudi Tadej Pogačar

Danes, 26. decembra, se bo v Stožicah odvil 2. ciklokros Ljubljana. Na trasi ob stoženskem hipodromu se bo preizkusil tudi lanski zmagovalec in številka ena svetovnega kolesarstva Tadej Pogačar.

Že drugo leto zapored bomo lahko na dan po božiču uživali v boju kolesarjev na zahtevni blatni progi ciklokrosa Ljubljana.

Dogodek organizira moštvo Pogi Team, zato je že od začetka jasno, da bo na dogodku prisoten tudi Tadej Pogačar. Šele pred kratkim pa so organizatorji potrdili, da bo 24-letnik tudi sedel na kolo in se preizkusil v članski konkurenci.

Dogodek se bo odvil med hipodromom in obrežjem reke Save. Prvi kolesarji – dečki in deklice – se bodo na progo podali ob 11.30, ob 12.10 sledi dirka mlajših in starejših mladincev ter žensk, ob 13.00 pa bo na sporedu vrhunec dneva – dirka članov.

Tadej Pogačar bo znova prvi favorit za končno zmago. Že lani je dokazal, da je zelo dober ciklokrosist, letos pa bo imel na dirki še posebno motivacijo. Preizkušnja namreč šteje tudi kot državno prvenstvo in Gorenjski volk si bo gotovo želel v zbirko dodati tudi majico državnega prvaka, ki jo je v preteklosti že osvojil.

Že zdaj pa je jasno, da bo Pogačar danes prejel vsaj eno nagrado. Pogi Team bo dogodek izkoristil za podelitev Rogovih koles. Zlato Rogovo kolo, ki ga prejme najvišje uvrščeni Slovenec na UCI lestvici, bo podeljeno prav Pogačarju.  

Prejšnji članekUCI po številnih kritikah uravnotežil točkovanje dirk
Naslednji članekTadej Pogačar moral priznati premoč Mihaelu Štajnarju