Movistar tik pred podpisom treh kvalitetnih kolesarjev

Vse glasnejše so govorice, da naj bi po koncu sezone Movistar v svoje vrste sprejel tri izvrstne kolesarje. Iz Astane-Premier Tech bi prišla Alex Aranburu in Gorka Izagirre, UAE Emiratesom pa naj bi »ukradli« Davida de la Cruza.

Španska zasedba že vrsto let upa na usvojitev odmevnega rezultata, a vselej jim zmanjka zadnjih nekaj odstotkov. Leta 2019 je Richard Carapaz nekoliko nepričakovano osvojil Dirko po Italiji, a po odhodu Ekvadorca je moštvo zopet zašlo v krizo identitete.

V preteklih sezonah so upali na Alejandra Valverdeja, Marca Solerja in Enrica Masa, a bili vselej razočarani, saj so v lanski sezoni na svoj račun zbrali vsega dve zmagi. Obe je ekipi prinesel Marc Soler, ki pa se ne kaže kot kolesar, ki bi lahko osvajal skupne zmage.

V upanju na več uspehov so pred sezono v ekipo pripeljali Miguela Angela Lopeza, ki bi v veliki trojici nadomestil Solerja. Ekvadorec je preizkušen talent, letos je pokazal nekaj dobrih voženj in prišel do treh zmag, med drugim tudi na enodnevni dirki na Mont Ventoux.

Težko je verjeti, da bo Movistar letos osvojil skupno zmago na preostalih dveh Grand Tourih in zopet bodo ostali praznih rok. Gradnja ekipe zato še ni končana, v svoje vrste skušajo zvabiti še več kvalitetnih kolesarjev, ki bi lahko tehtnico nagnili v njihovo korist.

Astana-Premier Tech ima po odhodu Alexandra Vinokourova, ki napoveduje tožbo bivšega delodajalca, velike težave sama s seboj in kolesarji ne želijo biti del tovrstnega sistema. Veliko namigovanj je o odhodu glavnega zvezdnika Jakoba Fuglsanga k Cofidisu, sedaj pa zanesljivi mediji poročajo, da iz ekipe odhajata tudi Alex Arnaburu in Gorka Izagirre.

Dvojec Astane-Premier Tech naj bi bil pred vrati Movistarja. (vir: twitter)

Za oba Španca je logična poteza selitev v domače moštvo. Movistar bi z njima pridobil možnosti za etapne zmage, prav tako pa sta kolesarje, predvsem Izagirre, dokazana pomočnika.

Davidu de la Cruzu se tako kot članoma Astane-Premier Tech po koncu sezone izteče pogodba. Po dveh letih pri UAE Emiratesih je očitno čas za selitev, tudi 32-letnik se bo vrnil v domovino. Za razliko od prej omenjenega dvojca, bo De la Cruz v ekipo prinesel veliko več talenta za vožnjo navkreber.

Movistar potrebuje močne pomočnike v gorah in prav De la Cruz bi lahko bil del odgovora. Španec je star 32 let in je najboljše čase za lastne uspehe že preživel, zato bi se lahko podredil ekipi. V preteklosti je imel Movistar kar nekaj težav tudi na tem področju, svojeglav je bil predvsem Soler.

Ekipa prestopov uradno še ni potrdila, saj je to dovoljeno početi šele po 1. avgustu, ko se uradno odpre kolesarska tržnica.  

Prejšnji članekMark Cavendish spominja na najboljše časa, veseli se še druge zmage
Naslednji članekBo Roglič predal svojega pomočnika Pogačarju?