Mohorič bežal večino dneva, do etapne zmage Peter Sagan

Šesta etapa Dirke po Kataloniji se je končala s skupinskim šprintom, v katerem je bil najmočnejši Peter Sagan. Matej Mohorič je danes poskušal srečo v begu, ki pa je bil ujet že nekaj kilometrov pred ciljem.

Po včerajšnjem množičnem begu smo danes na delu videli precej manjšo skupinico. Pet kolesarjev je skušalo presenetiti glavnino, med njimi je bil že drugi dan zapored tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki je včeraj zasedel 6. mesto.

Mohorič si je danes želel, da bi beg v cilj prišel pred glavnino, saj je bil med peterico na papirju najhitrejši v šprintu. Največja prednost, ki so jo imeli, je bila okoli štiri minute, a redki šprinterji, ki so pripotovali v Katalonijo, so imeli danes svojo računico. Njihove ekipe so nadzorovale ubežnike in jih 20 kilometrov do cilja tudi ujele.

Ciljna črta je bila v trenutku, ko je bila karavana spet skupaj, še daleč, zato so sledili številni samostojni napadi. Najresneje je poskusil Remi Cavagna (Deceuninck-Quick Step), a tudi Francoz dlje kot štiri kilometre v begu ni zdržal.

Pet kilometrov do cilja so se kolesarji sprijaznili, da bo danes o zmagi odločal skupinski šprint. Tehnični zadnji kilometri, polni krožišč, so glavnini naredili kar nekaj dela, predvsem šprinterjem, ki so se borili za ugoden položaj na čelu skupine.

Zadnji zavoj dober kilometer do cilja je glavnino močno razpotegnil in v ozadju so ostali nekateri kolesarji, ki bi danes lahko posegli visoko. Na srečo Bore-hansgrohe je Peter Sagan (Bora-hansgrohe) uspel ostati spredaj in v zaključku brez večjih težav opravil s konkurenti. Slovak je po težkem mesecu dni, v katerem je prebolel tudi Covid-19, prišel do prve zmage v sezoni in lahko sedaj diha nekoliko lažje.

Drugo mesto je danes dosegel Daryl Impey (Israel Start-Up Nation), tretji pa je bil Sebastian Molano (UAE Emirates). Matej Mohorič je v cilj prišel z glavnino, a za udeležbo v šprintu ni imel več moči.

Prejšnji članekDeceuninck-Quick Step z dvojno zmago uspešno prestal generalko pred Dirko po Flandriji
Naslednji članekGaviria zaradi poškodbe roke z dirk odsoten vsaj mesec dni