Množičen padec povzročil nevtralizacijo 2. etape dirke Etoile de Besseges

Druga etapa dirke Etoile de Besseges je bila prekinjena 25 kilometrov pred ciljem, potem ko je v glavnini prišlo do množičnega padca. Organizatorji so zaradi pomanjkanja zdravstvenega osebja nevtralizirali etapo, ki se je končala brez zmagovalca.

Kolesarski svet je šokiral hud padec na dirki Etoile de Besseges. 25 kilometrov pred ciljem je na kratkem mostičku prišlo do zoženja ceste, glavnina pa se ni odzvala dovolj hitro in po padcu prvega kolesarja je sledilo kopičenje koles.

Grd padec je povsem zaustavil dirko, gledalcem pa je zastal dih, ko je Valentin Ferron (TotalEnergies) ob padcu odletel preko betonskega zidu in se zadnji hip ujel nanj. Francoz je tako obvisel nad luknjo, preko katere je vodil mostiček in se izognil hujšim poškodbam.

Ferron se je kasneje uspešno potegnil nazaj preko mostu na cesto. Po poročilu ekipe jo je odnesel le z lažjimi poškodbami.

Po padcu je na cesti zavladal kaos. Vsa vozila, vključno z medicinsko pomočjo, so ostala ujeta v ozadju. Kolesarji, ki so se izognili padcu so hiteli naprej, a organizatorji so kmalu ukrepali in nevtralizirali dirko.

Kolesarje so ustavili 22 kilometrov pred ciljem in zahtevali, da počakajo na nadaljnja navodila. Po skoraj 15-minutnem premoru so organizatorji ugotovili, da je padec preveč obremenil zdravniško službo in da v nadaljevanju etape zdravniška pomoč ne bi bila več ustrezna. Zaradi tega so sklenili, da se etapa odpove.

“Tri reševalna vozila so morala zapustiti dirko in zaradi tega ne moremo več zagotavljati varnosti, če bi se kaj zgodilo v nadaljevanju etape. Najboljša odločitev je bila, da se etapa odpove,” je povedal direktor dirke Claudine Fandille.

Glede na prve podatke so jo vsi kolesarji odnesli le z lažjimi poškodbami. Še najhuje se je poškodoval Dylan Teuns (Israel-Premier Tech), ki je prejel nekaj šivov, a bo lahko nastopil na petkovi 3. etapi.

Prejšnji članekTadej Pogačar sanja o Pariz-Roubaixu
Naslednji članekSpomenik Milano-San Remo se ne bo več začenjal v Milanu