Miguel Angel Lopez okrepil Movistar

Kar se je dolgo napovedovalo, je danes postalo uradno. Miguel Angel Lopez je postal novi član Movistarja. Kolumbijski zvezdnik je španskemu moštvu obljubil enoletno zvestobo.

Miguel Angel Lopez že nekaj let velja za enega boljših hribolazcev v karavani, a na poti do velikih uspehov mu je vedno nekaj zmanjkalo. Velikokrat je bila to ekipa, ki mu prav veliko pomoči ni nudila, zaradi česar se je moral 26-letnik v zaključkih etape v večini zanašati le na lastne sposobnosti.

»Zelo sem vesel, da sem postal del ene izmed najpomembnejših ekip v svetu kolesarstva. Tako kot do sedaj, se bom še naprej trudil po najboljših močeh zastopati Movistar in prebivalce Kolumbije. Movistar je bilo vedno zelo pomembno moštvo za moje domače navijače in eden ključnih faktorjev pri rasti športa v Latinski Ameriki, zato sem zelo navdušen, da sem se jim pridružil,« je povedal Lopez.

Z odhodom v Movistar bo Kolumbijec deležen veliko več ekipne pomoči, kot jo je bil pri Astani. V moštvu namreč mrgoli specialistov za vožnjo navkreber. A to je lahko tudi dvorezen meč, saj si bo moral Lopez vlogo kapetana priboriti v ostri konkurenci znotraj moštva.

Movistar bo imel v prihodnji sezoni v svojih vrstah štiri kolesarje, ki bi se lahko borili za visoka mesta na Grand Tourih. Poleg Lopeza so tu še Alejandro Valverde, Enric Mas in Marc Soler. Slednji se bo moral na večini dirk najverjetneje zadovoljiti z vlogo pomočnika.

Lopez ima za seboj dobro sezono. Na Dirki po Franciji je prišel do zmage na kraljevski etapi na Col de la Loze. Prav tako se je dolgo časa držal na visokem tretjem mestu v skupnem seštevku, a nato uvrstitev na zaključnem kronometru močno pokvaril. Svoj prvi Tour je tako končal kot šesti.

Prejšnji članekZnani so nominiranci za Zlato kolo 2020
Naslednji članekZeeman: »Pripravljeni moramo biti na življenje po Dumoulinu, Kruijswijku in Rogliču«