Miguel Angel Lopez našel rešitev v kolumbijski ekipi

Po poročanju kolumbijskih medijev bo Miguel Angel Lopez prihajajočo sezono začel kot član ene izmed kolumbijskih ekip. Tako bo, po prekinitvi pogodbe z Astano Qazaqstan, lahko še naprej treniral in dirkal.

Dobre tri tedne po nenadni prekinitvi sodelovanja z Astano Qazaqstan, zaradi domnevnega sodelovanja pri preprodajo poživil in tesnih stikov s španskim zdravnikom Marcom Maynarjem, naj bi imel Miguel Angel Lopez novega delodajalca.

Superman je trenutno v Kolumbiji, kjer trenira in se pripravlja na novo sezono. Tamkajšnji mediji poročajo, da naj bi 28-letnik tam ostal še nekaj časa, saj je podpisal pogodbo z eno izmed kolumbijskih ekip.

Katera ekipa ga je vzela pod svoje okrilje, za zdaj še ni jasno. Največkrat se omenja Team Medellin, ki ima v svojih vrstah že izkušenega Oscarja Sevillo, v preteklih mesecih pa so skušali v kader dodati tudi Naira Quintano, ki pa je ponudbo zavrnil.

Selitev k Team Medellin bi Lopezu omogočala, da še naprej trenira in predvsem dirka na mednarodni ravni. Če bo Kolumbijec resnično podpisal pogodbo z domačo ekipo, bi ga lahko na dirki videli že kmalu. Govori se namreč, da bo debitiral na Dirki po San Juanu.

Miguela Angela Lopeza bi tako po burnem obdobju lahko vsaj začasno dobil nekaj stabilnosti. Zadnji dve sezoni sta zaznamovala dva dogodka.

Najprej je sezono 2021 in posledično sodelovanje z Movistarjem končal z nenavadnim odstopom z Dirke po Španiji. Pod svoje okrilje ga je nato vzela Astana Qazaqstan, ki pa ga je poleti začasno suspendirala, a ga nato kmalu vrnila v ekipo. A zgodba o sodelovanju z zloglasnim španskih zdravnikom je očitno dobila trdnejše temelje, zaradi česar so v decembru Kazahstanci dokončno prekinili sodelovanje z 28-letnikom.

Prejšnji članekOrganizatorji Dirke po Franciji imenovali dve povabljeni ekipi
Naslednji članekEkipa Tour de Tietema-Unibet razkrila pisano kolo, ki že pobira hvale