Matej Mohorič si želi v prihodnje nadgraditi rezultat na Pariz-Roubaix

Matej Mohorič se je v zadnjih letih razvil v specialista za enodnevne klasike. Letos je to potrdil z zmago na Milano-San Remo, v prihodnje pa si želi odmevnega rezultata tudi na peklenskih tlakovcih Pariz-Roubaixa.

Matej Mohorič je v svoji karieri zbral tri nastope na Pariz-Roubaixu. Z naskokom najboljši je bil v letošnji sezoni, ko je v cilj zapeljal na petem mestu. Čeprav gre za rezultat, ki ga mnogi kolesarji lovijo celo kariero, Slovenec nanj ne gleda kot na uspeh.

Še pred leti bi verjetno brez razmisleka sprejel peto mesto na eni največjih dirk v sezoni, a v zadnjih letih so mu apetiti zrasli. Začel je dosegati odmevne zmage in dokazal, da lahko izpolnjuje zastavljene cilje, ne glede na to, kako visoki so.

Nekako se res veselim povratka na to dirko,” je v pogovoru za Sportal o nastopu na Pariz-Roubaixu povedal 28-letnik. “V letošnjem letu sem bil zelo blizu. Odmevnega rezultata na koncu ni bilo. Drugo leto bom bolj odločen.”

Mohorič je bil do konca v boju za drugo mesto, a so bili tekmeci na koncu močnejši in zasedel je 5. mesto. (vir: twitter)

Severni pekel, kakršen je vzdevek francoske dirke, velja za eno najtežjih dirk v koledarju. Tam ne trpijo le kolesarji, pač pa tudi oprema, ki jo opremljevalci vsako leto prilagodijo prav za vožnjo preko tlakovcev oziroma skal med Parizom in Roubaixem.

Matej Mohorič je letos dokazal, da v ekipi vselej razmišljajo, kako opremo še nadgraditi in si tako ustvariti prednost pred tekmovalci. Za vožnjo čez tlakovce za zdaj nimajo v načrtu tehnološkega preskoka, kakršnega so storili z namestitvijo potopne sedežne opore na dirki Milano-San Remo, a Moho verjame, da ima ekipa že tako ali tako prednost pred tekmeci, ko pride do kakovosti opreme.

“Mislim, da imamo v ekipi Bahrain-Victorious, če ne najboljše, ene izmed najboljših materialov, ki se uporabljajo. Rekel bi, da imamo rahlo tekmovalno prednost.”

Trenutek, ki je zaznamoval Mohoričevo preteklo sezono. (vir: twitter)

Mohorič se v novo sezono podaja z optimizmom in željo po novih velikih uspehih. Spomladanski del sezone bo želel čim bolj približati lanskemu, medtem ko se bo v nadaljevanju skušal karseda oddaljiti od letošnje forme. Bolezen mu je namreč povsem porušila načrte na Dirki po Franciji, posledično pa so se težave vlekle vse do konca sezone.

Najbolj žalosten je bil slab nastop na Dirki po Franciji. Želel sem dobro nastopiti in pokazati življenjsko pripravljenost, ki sem jo čutil na dirki. Ni se izšlo. Na koncu se je izkazalo, da sem imel precej resne zdravstvene težave med dirko. Prebolel sem mononukleozo in Covid-19 hkrati.”

“K sreči bolezni nista pustili posledic in se že veselim naslednje sezone,” je še navijače pomiril Mohorič.

Prejšnji članekPhilippe Gilbert do zadnje zmage v karieri, Pogačar in Mohorič na tretjem in četrtem mestu
Naslednji članekPo le dveh dneh poskus vožnje preko Afrike končala v bolnišnici