Marianne Vos se je podpisala že pod 30. etapno zmago na Giru Donne

Sedma etapa Gira Donne je pripadla Marianne Vos, ki se je tako podpisala že pod drugo etapo letos, skupno pa je kvoto na dirki dvignila že na 30 etapnih zmag.

Obrežje Gardskega jezera je gostilo sedmo etapo Gira Donne, ki se je po 110 kilometrih končalo na vrhu 1,5 kilometra dolgemu vzponu do Puegnago Del Garda. Prav tam smo videli odločilno potezo Marianne Vos (Jumbo-Visma), ki se 14 let po prvi, veseli še 30. zmage na dirki.

Že zgodaj se je v beg podala Lucinda Brand (Trek-Segafredo) in si privozila dobro minuto prednosti, a zahvaljujoč delu DSM-ja jo je glavnina ujela pred vstopom v zadnji izmed petih krogov, ki so jih morale danes premagati kolesarke.

Odprla se je nova priložnost za napad, tokrat je srečo poskusila Marta Jasulska (Liv Racing), a njen napad je imel kratko življenjsko dobo, ujeta je bila šest kilometrov pred ciljno črto.

Nato je vajeti prevzela zasedba SD Worxa, ki je branila rožnato majico na ramenih Anne van der Breggen. Članice nizozemskega moštva so sprožile več napadov, ki so jih morale tekmice pokrivati same in glavnina se je razbila na številne manjše skupinice, v ospredju pa je ostalo le okoli 40 kolesark.

Na najstrmejšem delu zaključnega vzpona je napadla Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo), a Marianne Vos je njen poizkus pričakovala in se ji takoj »prilepila« na kolo. Italijanka je skušala streti izkušeno Nizozemko, jo večkrat celo povabila na čelo dirke, a Vosova je dovolj izkušena, da povabila ni sprejela.

V ciljno ravnino sta tekmici prišli skupaj in 300 metrov do cilja je članica Jumbo-Visme eksplodirala. Brez kakršnihkoli težav se je znebila Longo Borghinijeve in začela zmago slaviti že nekaj deset metrov pred ciljno črto.

Longo Borghinijeva je zasedla drugo mesto, tretja pa je bila Van der Breggenova, ki je pobrala bonifikacijske sekunde in tako še povečala prednost v skupnem seštevku. Tam ima sedaj 2:55 naskoka pred Ashleigh Moolman (SD Worx) in še 12 več pred Demi Vollering (SD Worx).

Prejšnji članekLuka Mezgec do petega mesta, zmaga v roke Nilsa Politta
Naslednji članekBelgijsko čudo in skriti danski as