Marianne Vos najmočnejša med ubežnicami, rožnato majico ubranila Van der Breggenova

Tretja etapa Gira d’Italia Donne je pripadla ubežnicam, med katerimi se je najbolje znašla Marianne Vos. Nizozemka je včeraj močno zaostala, zato rožnate majice ni ogrozila, ta je še vedno trdno na ramenih Anne van der Breggen.

Po ekipnem kronometru in gorski etapi je bil danes čas za šprinterke. A mnoge favoritinje so se morale obrisati pod nosom, saj se je že zgodaj utrgal beg četverice, ki ga vse do cilja niso uspele ujeti.

Ubežna skupinica je bila močna, sestavljale so jo nekdanja svetovna prvakinja Marianne Vos (Jumbo-Visma), trikratna etapna zmagovalka Gira Donne Lucinda Brand (Trek-Segafredo), mlada Nemka Liane Lippert (DSM) in Švicarka Elise Chabbey (Canyon Sram).

Četverica si je privozila preko tri minute prednost, v ozadju pa pravega lova ni bilo. Nobena izmed kolesark namreč ni bila nevarna v skupnem seštevku, zato je SD Worx, ki brani rožnato majico Anne van der Breggen, lov prepustil šprinterskim ekipam. Najdejavnejše so bile kolesarke BikeExchangea, ki so upale na uspeh Sarah Roy, a bile v lovu neuspešne in Avstralka ni dobila priložnosti.

Ubežnice so na ciljno ravnino prišle tri minute pred glavnino in med seboj obračunale za etapno zmago. Vlogo favoritinje je brez težav upravičila Marianne Vos, ki velja za z naskokom najboljšo šprinterko med izbrano četverico. Drugo mesto je pripadlo Lucindi Brand, tretja pa je bila Liane Lippert.

Glavnina se je v zadnjih metrih raztrgala na dva dela, a do večjih razlik ni prišlo. Prva polovica je ciljno črto prečkala 3:18 za zmagovalko, druga skupina, v kateri je bila tudi Van der Breggenova, pa je zaostala še dodatnih pet sekund.

Nizozemka v skupnem seštevku ohranja 1:21 prednosti pred ekipno kolegico Ashleigh Moolman (Sd Worx), še dodatnih 36 sekund pa ima naskoka do Demi Vollering, ki prav tako brani barve SD Worxa. Na četrto mesto je po uspešnem begu danes skočila Elise Chabbey, ki zaostaja že 2:36.

Jutri kolesarke čaka posamična vožnja na čas na 11,2 kilometra dolgi trasi, ki se v drugi polovici konkretno dviga. Tekmovalke bodo morale skupno premagati 513 višinskih metrov.

Prejšnji članekPogačar še povečuje prednost pred zasledovalci, etapo osvojil O’Connor
Naslednji članekKdo je preživel do prvega prostega dne?