Marc Hirschi naj bi predstavljal tveganje za ugled ekipe DSM

Marca Hirschija je ekipa DSM (nekdanji Sunweb) v začetku januarja odslovila in takoj je podpisal novo pogodbo z UAE Emirates. Švicar o svojem dogovoru, ki je bil pogosta tema kasnejših razprav, ne sme povedati ničesar, a po poročanju nizozemskega časopisa AD, naj bi se spor med Hirschijem in vodstvom njegove stare ekip začel že pred časom, v zadnjih mesecih pa je bil v mirovanju.

”Ne smem povedati veliko”, je dejal Hirschi, preden so ga vprašali o ozadju njegovega dogovora. Po poročanju švicarskega časopisa Blick, je bil eden glavnih razlogov za prestop denar, medtem ko je l’Equipe poročal, da se Hirschi v strukturi ekipe Sunweba ni več počutil dobro.

Švicar se je v lanski sezoni dokončno uveljavil z zmago na Valonski puščici. (vir: twitter)

Vendar nova poročila pravijo, da Hirschi sploh ni želel zapustiti ekipe Sunweb. V odhod naj bi ga prisililo vodstvo ekipe, ki je izgubilo zaupanje vanj. Moštvo naj bi ga videlo kot veliko tveganje za lasten ugled, kot tudi za ogled sponzorjev.

Moštvo DSM je od Švicarja zahtevalo odgovore na določena vprašanja, ki pa jih Hirschi ni podal. Več podrobnosti o tem, kaj je pravzaprav naredil narobe ni. Tako ekipa DSM-ja, kot Hirschi in njegov menedžer Fabio Cancellara o nastali situaciji namreč ne želijo razpravljati.

Ekipa DSM je naposled dosegla dogovor s svojim sedaj že nekdanjim kolesarjem Marcom Hirschijem, da predčasno prekine sodelovanje, ki bi se moralo izteči šele 31. 12. 2021.

Hirschi sicer ni prvi ”velikan”, ki je nemško moštvo zapustil pred iztekom pogodbe. Pred njim so se za enako potezo odločili že štirje kolesarji. To so Marcel Kittel, Warren Barguil, Tom Dumoulin in Michael Matthews.

Prejšnji članekKolesarjem se ne bo več dovoljeno objemati
Naslednji članekSkozi prah toskanskega makadama se bo prebijalo pet Slovencev