Mads Pedersen se je podpisal pod hat-trick zmag na letošnji Dirki po Španiji

Po dveh preteklih etapnih zmagah je bil Mads Pedersen najhitrejši še v zaključku 19. etape. Danec je tako dosegel hat-trick zmag in še dodatno potrdil osvojitev zelene majice.

Devetnajsta etapa se je začela in končala v Talaveri de la Reini. Kolesarji so naredili dva kroga po okolici mesta in se dvakrat spopadli z vzponom na Pielago. Precej položen vzpon druge kategorije resnih težav glavnini ni predstavljal in večina najhitrejših kolesarjev je ostala v ospredju in se lahko borila za zmago.

Ves dan je ogromno dela v nadziranje dirke vložila zasedba Trek-Segafreda, ki je računala na Madsa Pedersena. Danec je prepričljivo najhitrejši med kolesarji, ki so še ostali na dirki, v njegovo korist pa je danes govorilo tudi dejstvo, da brez težav preživi lažje vzpone.

Ameriška zasedba je na vzponu navijala oster tempo in skrbela, da so najtežji kolesarji zašli v težave. Glavnina se je skrčila na vsega 60 kolesarjev, med katerimi je bila večina hribolazcev. V dolino je skupaj tako prišla precej šibka zasedba šprinterjev in vrata Pedersena do nove zmage so bila na stežaj odprta.

Danec je v zaključku lahko računal na pomoč Antonia Tibierija (Trek-Segafredo), ki je odlično opravil svojo nalogo zadnjega moža. Pedersen je moral nato le še dokončati delo, kar mu je brez težav uspelo. Slavil je s pol dolžine kolesa prednosti in še tretjič na dirki zmagovalno dvignil roki v zrak.

Danec je tudi teoretično že osvojil zeleno majic in mora le še priti do cilja v Madridu. Tam bo imel znova možnost za etapno zmago, a zaradi odsotnosti klancev bo konkurenca v tistem zaključku veliko večja.

Jan Polanc (UAE Emirates) še naprej navdušuje z dobrimi predstavami. Tudi danes je suvereno opravil z etapo in končal v glavnini na 13. mestu. Tako v skupnem seštevku še naprej ostaja na visokem 12. mestu, kjer bo najverjetneje tudi zaključil Dirko po Španiji.

Prejšnji članekPrimož Roglič spregovoril prvič po odstopu z Dirke po Španiji
Naslednji članekBenoit Cosnefroy do uspeha kariere, Tratnik najboljši Slovenec