Mads Pedersen postal zmagovalec Kuurne-Bruselj-Kuurne

Otvoritveni vikend flamskih klasik se je zaključil z dirko Kuurne-Bruselj-Kuurne. Po njej se je najbolj smejalo Madsu Pedersenu, ki si je v zaključnem šprintu privozil prvo zmago sezone.

Pedersen se je moral skupaj s svojim moštvom Trek-Segafreda za zmago močno potruditi. Že zgodaj se je oblikovala ubežna šesterica, ki glavnini ni bila prav nevarna, so pa alarmi zazvonili 83 kilometrov do cilja, ko se je na čelo dirke v družbi Jhonatana Narvaeza (Ineos Grenadiers) skušal preseliti Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

Dvojica je ubežnike ujela na predzadnjem vzponu dneva dobrih 60 kilometrov do cilja. Glavnina v ozadju se je pod vodstvom UAE Emiratesov prebudila in začela z lovom na ubežnike. Van der Poel je v ospredju še dvigal tempo in prednost je zrasla na minuto in trideset sekund.

Ubežniki so predstavljali vse bolj resno grožnjo skupini favoritov v ozadju, zato so se UAE Emirates, ki so danes računali na Alexandra Kristoffa, ponovno postavili na čelo in skušali zmanjšati prednost. Ta je s časom padla pod minuto, a nato dolgo časa vztrajala pri 50 sekundah.

Petintrideset kilometrov do cilja je napadel Matteo Trentin (UAE Emirates), ki ga je skupina kmalu ujela, a zaostanek je zahvaljujoč napadu Italijana padel na le 30 sekund. Glavnina je imela ubežnike zopet na dosegu roke, a kolesarji na čelu dirke še niso vrgli puške v koruzo.

Ob prvem prečkanju cilja – 16 kilometrov do cilja – je prednost ubežnikov znašala le še deset sekund vse bolj je bilo jasno, da bomo v zaključku videli šprint večje skupine. A glavnina ubežnikov ni želela ujeti prezgodaj, zato so dolgo časa taktično puščali ubežnike v ospredju.

Šele 1600 metrov do cilja je bilo bega zares konec in eden glavnih favoritov za končno zmago Van der Poel se je moral posloviti od uspeha. Glavnina je ubežnike takoj pustila za seboj, v ospredju pa so se že oblikovali šprinterski vlaki.

Nobeno izmed moštev v glavnini ni imelo več veliko kolesarjev. Tudi vedno impresivnega šprinterskega vlaka Deceuninck-Quick Stepa danes nismo videli, zato so se morali šprinterji v večini znajti kar sami. V tem blesti Mads Pedersen, ki je glavnini nekoliko pobegnil že pred ciljno črto, katero je prečkal dobro dolžino kolesa pred Anthonyjem Turgisom (Total Direct Energie) in Tomom Pidcockom (Ineos Grenadiers).

Prejšnji članekVIDEO: Glavnini na dirki nasproti pripeljal avtomobil
Naslednji članekZmagovalec moške klasike zaslužil 16-krat več kot zmagovalka ženske izvedbe