Luka Mezgec pomagal Dylanu Groenewegenu do etapne zmage

Dylan Groenewegen je osvojil 5. etapo UAE Toura, do katere mu je z delom v zadnjem kilometru pomagal tudi Luka Mezgec. Naveza Jayco Alule je še enkrat več dokazala, da skupaj deluje zelo dobro.

Nov dan, nov šprint na UAE Touru. Ravninske etape, ki jih ponuja arabska dirka prav veliko drugega, kot šprint glavnine ne obljubljajo. Tako smo še drugi dan zapored spremljali boj najhitrejših kolesarjev, med katerimi je največ moči premogel Dylan Groenewegen (Jayco Alula).

Etapa, ki je minila brez večjih presenečenj, se je odločala na ciljni ravnini, kjer so se šprinterji postavili v zavetrje svojih lead-out mož in čakali na pravi trenutek. Precej dobro je bil postavljen zmagovalec prve etape Tim Merlier (Soudal-Quick Step), ki pa je prehitro ostal sam in se do ciljne črte že iztrošil.

Veliko bolje je z zadnjimi metri opravil Dylan Groenewegen, ki ga je dolgo časa v zavetrju skrival Luka Mezgec (Jayco Alula). Slovenec je iskal najboljši položaj tik za čelom dirke in Nizozemca lepo pripeljal v ospredje, nato pa ga je izgubil.

Groenewegen se je v iskanju ugodnega položaja premaknil na desni rob cestišča, a kmalu ugotovil, da je leva stran hitrejša. Vrnil se je nazaj, a Mezgec je tedaj že izginil v ozadje. Nizozemec je tako moral v zadnjih metrih delo opraviti sam, kar pa je storil več kot odlično in prišel do velike zmage.

To je že druga zmaga za Nizozemca v letošnji sezoni, enkrat je bil uspešen že na Saudi Touru, kjer mu je do zmage prav tako pomagal Luka Mezgec.

“Bilo je težko, zares težko je bilo najti pravi trenutek. Začeli smo precej pozno, a v pravem trenutku. Bil sem na kolesu Sama Bennetta in začel s šprintom 250 metrov pred ciljem, kar je zelo daleč. Zares lepa zmaga,” je povedal 29-letnik.

V skupnem seštevku je prišlo do rahlih sprememb, kljub temu da so imeli favoriti precej miren dan. Na vmesnem šprintu je noge pretegnil Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) in ukradel dve bonifikacijski sekundi, s čimer je svojo prednost pred Lukom Plappom (Ineos Grenadiers) povečal na 9 sekund.

Prejšnji članekChris Froome spomnil na stare čase, a po obilici smole ostal praznih rok
Naslednji članekTratnikov debi v novi ekipi, Mohorič po vrhunski rezultat