Luka Mezgec podaljšal pogodbo z Mitchelton-Scottom

Najboljši slovenski šprinter Luka Mezgec bo še vsaj dve leti član Mitchelton-Scotta. Dvaintridesetletniku bo v ekipi pripadla enaka vloga, kot jo je opravljal do sedaj. Še naprej bo eden glavnih »lead-out« kolesarjev, svoje priložnosti pa bo iskal tudi na nekaterih etapnih dirkah.

Za Luko Mezgecem je uspešno leto v katerem je doživel debitantski nastop na Dirki po Franciji. Do tako željene etapne zmage sicer ni uspel priti, a je kar dvakrat zaostal le za zmagovalcem in tako do upravičil vpoklic v moštvo.

Tudi v prihodnjih sezonah bo Mezgecu namenjena enaka vloga v moštvu, s tem da v ekipo prihaja kar nekaj šprinterskih okrepitev. K Avstralcem se namreč seli Michael Matthews, ki ni povsem tipični šprinter, a zna vseeno voziti hitro, ko je to potrebno. Prav tako bo v šprinterskem vlaku sodeloval Amund Grondahl Jansen, ki prihaja iz vrst Jumbo-Visme.

»Zadnjih pet let so bile sanje za vsakega profesionalnega kolesarja in za to so krivi dobri odnosi v ekipi. Eden drugega potiskamo do meja, pri tem pa še uživamo,« je povedal Mezgec.

»Zelo sem užival na svoji prvi Dirki po Franciji. Ekipa me je odlično podprla in tudi tista druga mesta z grenkim priokusom so mi dala potrditev, da lahko tekmujem z najboljšimi, ne glede na kvaliteto dirke.«

»Prihod Matthewsa je bila zame zelo dobra informacija, saj sem upal, da bom lahko opravljal nekaj več »lead-outov«. Ob Calebu (Ewanu, op. p.) sem vzljubil to vlogo in večkrat smo kot vlak uspeli pripraviti lep šprint v zadnjih 200 metrih. Na splošno se veselim prihodnjih dveh let, saj vem da se bomo imeli zelo dobro.«

Prejšnji članekOtroci (in starši), vedno nosite čelado!
Naslednji članekRoglič v zaključku pretegnil noge in slavil etapno zmago