Luka Mezgec in Matej Mohorič na štartu dirke Brabantse Pijl

Jutrišnja dirka Brabantse Pijl je še ena v vrsti belgijskih klasik, ki pa se odvija v senci večjih in prestižnejših spomenikov. A kljub temu je na štart zvabil številna velika imena, med drugim tudi slovenski dvojec, ki ga bosta sestavljala Luka Mezgec in Matej Mohorič.

V Belgiji je vse nared za še zadnjo klasiko, ki bo karavano vodila preko tlakovcev. V primerjavi s svojimi sorodnicami ima dirka Brabantse Pijl veliko manj tlakovanih odsekov, a vseeno dosti, da razredčijo glavnino in poskrbijo za napet zaključek dirke.

Pred kolesarji je v sredo 201 kilometer trase, ki bo še posebej razgibana v drugi polovici. Tipično za območje Flandrije se bo cesta stalno dvigala ali spuščala, prav veliko ravnine pa kolesarji ne bodo videli. Zadnjih 80 kilometrov bo dodatno začinjenih z dvema tlakovanima vzponoma, ki pa ju bodo kolesarji prevozili po štirikrat.

Slovenski dvojec v vlogi pomočnika

Kot omenjeno v uvodu bomo Slovenci stiskali pesti za dva rojaka. Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) bo eden izmed petih pomočnikov Sonnyja Colbrellija (Bahrain-Victorious), a hkrati tudi ena glavnih rezerv v primeru težav Italijana.

Mohorič je v začetku sezone nastopil na štirih enodnevnih italijanskih klasikah, a na vseh nekoliko zaostal za pričakovanji. Jutri bo v Belgiji nastopil prvič v sezoni, sicer pa bo to že njegov drugi nastop na dirki Brabantse Pijl v karieri. Upamo, da se mu bo krivulja rezultatov obrnila navzgor in bo našel pravo formo pred enim izmed vrhuncev sezone – spomenikom Liege-Bastogne-Liege, ki bo na sporedu 25. aprila.

Tudi Luka Mezgec (BikeExchange) ima letos za seboj že veliko enodnevnih klasik, a za razliko od Mohoriča jih je večino opravil na belgijskih tleh. Tudi on se v formi še nekoliko išče, zadnje tri dirke je celo predčasno končal. Na večini je bil sicer v vlogi pomočnika, ki mu bo namenjena tudi jutri.

Prvi violina avstralskega moštva bo Michael Matthews (BikeExchange), ki po povratku v domovino nastopa dobro. Teren jutrišnje dirke mu odgovarja, enako velja tudi za Mezgeca, ki upamo, da bo ob svojem kapetanu zdržal čim dlje in se morebiti v zaključku tudi vmešal v boj za visoka mesta.

Seznam favoritov obljublja zanimivo dirko

Čeprav ne gre za najprestižnejšo dirko v Flandriji, pa je na štartni listi vseeno nekaj velikih imen. Veliko trojico bo zastopal le Wout van Aert (Jumbo-Visma), ki bo ob odsotnosti Mathieua van der Poela (Alpecin-Fenix) in Juliana Alaphilippa (Deceuninck-Quick Step) prvi favorit za zmagoslavje.

Domači adut na dirko sicer odhaja podhranjen, kar se tiče ekipne pomoči, a tega je že vajen. Praktično na vseh preteklih klasikah letos je Van Aert v zaključek prihajal osamljen in se do ciljne ravnine skušal prikrasti v zavetrju tekmecev.

Članu Jumbo-Visme bodo na poti do zmage stali zmagovalec Milano-San Rema Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), pa letos sicer bled, a kljub temu vedno nevaren Matteo Trentin (UAE Emirates). Tu je potem še Greg Van Avermaet (AG2R Citroen), ki mu bo ob strani stal Bob Jungles (AG2R citroen).

Israel Start-Up Nation bo stavil na Sepa Vanmarckeja, ki po prestopu iz vrst EF Education-Nippa zopet začenja spominjati na leta stare slave. Ameriška zasedba bo bivšega člana skušala prehiteti z Magnusom Cortom Nielsenom (EF Education-Nippo).

Potem pa je tu še zasedba Ineos Grenadiersov. Poveljeval ji bo, tako kot na večini klasik, Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), vlogo prve rezerve pa bo zavzel Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), ki ga prav pogosto ne vidimo na enodnevnih preizkušnjah. A enako smo pred Strade Bianche dejali tudi za Egana Bernala (Ineos Grenadiers), ki nas je naposled prisilil, da smo se ugriznili v jezik.

Prejšnji članekTalentirani 21-letnik končal kariero: »Na kolesu sem začel jokati«
Naslednji članekBrabantska puščica na štart privabila Urško Žigart in Špelo Kern