Lotte Kopecky s pogumnim napadom do naslova svetovne prvakinje

Belgija se veseli naslova svetovne prvakinje. Zanj je poskrbela Lotte Kopecky, ki je upravičila vlogo favoritinje in še enkrat več potrdila dobro formo, ki jo kaže v zadnjem času.

Belgijke so v dirko vstopile odločene, da svojo prvo damo spravijo na svetovni vrh. To jim je uspelo, a so potrebovale za to tudi pomoč tekmic z Nizozemske. Slednje so bile ‘krive’, da je bil beg ujet in so se favoritinje lahko pomerile za zmago.

Lotte Kopecky je izkoristila priložnost in napadla 5,5 kilometra pred ciljem, ko je karavana še zadnjič prečkala vzpon na Scott Street. Belgijka se je otresla danske tekmice Cecilie Uttrup Ludwig in v ospredju ostala sama.

Brez večjih težav je prednost zadržala vse do cilja in Belgiji prinesla dolgo pričakovan naslov svetovne prvakinje.

Boj za drugo mesto se je odvil sedem sekund za zmagovalko. V njem sta se pomerili Demi Vollering in Cecilie Uttrup Ludwig, na koncu pa je več moči premogla prva in se okitila s srebrno medaljo.

Na dirki so nastopile tudi tri Slovenke. Eugenia Bujak, ki se je pred dnevi izkazala na kronometru, je kot edina Slovenka končala preizkušnjo. V cilj je prišla na 54. mestu. Urška Žigart in Urša Pintar pa sta dirko predčasno končali.

Prejšnji članekTadej Pogačar: “Pod nobenim pogojem ne bom nastopil na Vuelti”
Naslednji članekJan Tratnik se vrača po poškodbi, v Burgosu bo pomagal Primožu Rogliču