Lorena Wiebes najmočnejša v zaključku pete etape

Peta etapa Gira Donne je bila rezervirana za šprinterke. Kolesarke DSM-ja so pripravile odlično izhodišče svoji favoritinji Loreni Wiebes, ki je brez težav zaključila delo in moštvu prinesla prvo zmago na dirki.

Etapa, ki se je začela na glavnem trgu Milana, kjer se je letos končala moška Dirka po Italiji, je bila večino dneva mirna. V beg se je podala le Maria Novolodskaia (AR Monex), ki je bila po zaslugi Trek-Segafreda oziroma natančneje Elise Longo Borghini ujeta 1200 metrov pred ciljem.

V zadnjem kilometru so bile najdejavnejše kolesarke DSM-ja. Ritem so narekovale s tremi kolesarkami, 500 metrov pred ciljem je v ospredje prišla Leah Kirchmann (DMS) in začela z dvigovanjem tempa. Na stran je zavila šele 150 metrov do ciljne črte, tedaj je na čelo prišla Lorena Wiebes (DSM), ki ji ni bilo težko zaključiti odličnega dela ekipe.

Tekmice danes prave možnosti za etapno zmago niso imele. Na drugem mestu je Emma Norsgaard (Movistar) zaostala več kot dolžino kolesa, še nekoliko dlje pa je bila tretja Marianne Vos (Jumbo-Visma).

V skupnem seštevku do sprememb danes ni prišlo. Glavnina je v cilj zapeljala skupaj, tako da SD Worx še naprej varno ostaja na prvih treh mestih v skupnem seštevku. Rožnato majico si lasti Anna van der Breggen, ki vodi pred Ashleigh Moolman in Demi Vollering.

Jutri kolesarke čaka podobna etapa kot danes, brez večjih vzpetin na poti. Dan bodo začele v mestecu Colico, nato pa se po 155 kilometrih vožnje po obali jezera Como vrnile na izhodišče, kjer bo tudi ciljna črta.  

Prejšnji članekIzjemni vlak Deceuninck-Quick Stepa Cavendishu priboril 33. zmago
Naslednji članekDvakrat na Mont Ventoux, a zmago bodo lovili najboljši na spustu