Lefevere govorice o prestopu Evenepoela označil za ‘preneumne za izgubljanje besed’

Remco Evenepoel je najbolj vroč kolesar v karavani ta hip. Po zmagi na Dirki po Španiji in naslovu svetovnega prvaka, so se zanj ogreli pri Ineos Grenadiers, a hkrati je Quick Step-Alpha Vinyl še bolj odločen, da ga zadrži v svoji sredini.

V minulih dneh je v medije prišla novica, da je Dave Brailsford, direktor Ineos Grenadiers, po zmagi Remca Evenepoela na svetovnem prvenstvu poslal sporočilo njegovemu šefu Patricku Lefeveru. V njem je izrazil svoje navdušenje in zanimanje za mladega Belgijca.

Čestitam, kakšen prvak. Če ga nekega dne nameravaš prodati, me pokliči,” se je glasilo sporočilo, ki je v kolesarskih krogih povzročilo nekaj vznemirjenja.

Hitro je postalo jasno, da iz te moke ne bo kruha. Nedolgo nazaj je Patrick Lefevere podpisal dolgoročno pogodbo z Remcom Evenepoelom in njene sadove je šele začel obirati. Kokoši, ki nese zlata jajca pač ne prodaš.

Remco Evenepoel je trenutno najbolj vroč kolesar v karavani. (vir: twitter)

Lefevere se je po nekaj dneh govoric le oglasil in za belgijski časnik Het Nieuwsblad pojasnil, da gre za le govorice, pa še te niso najbolj smiselne. Možnosti za prestop Belgijca je označil kot “0,00-odstotne” in preneumne, da bi bile vredne njegovega časa.

Preneumno za izgubljanje besed. Remco mi je osebno po telefonu povedal, da govoricam ne smem verjeti. Vse je na prodaj, a povejte mi razlog, zakaj bi ga naš lastnik prodal drugemu milijonarju? To se ne bo zgodilo. 0,00 odstotka možnosti,” je bil jasen Lefevere.

Remco Evenepoel ima z moštvom podpisano pogodbo do leta 2026, ki naj bi mu letno navrgla 2,5 milijona evrov. Glede na letošnje uspehe naj bi se njegova vrednost dvignila na okoli 5 milijonov letno, zato lahko pričakujemo, da bo v bližnji prihodnosti podpisal novo pogodbo.

Lefevere si želi stabilnosti ekipe. To je do neke mere že dosegel s podpisom dolgoročne pogodbe s sponzorji Soudal, Quick-Step in Specialized. Moštvo ima kapital, da mladega Belgijca zadrži v svoji sredini, prav tako pa ima z dvema glavnima zvezdnikoma že sklenjeni dolgoročni pogodbi.

Z Remcom kot tudi s Soudalom, Quick-Stepom in Specializedom sem podpisal petletno pogodbo. Alaphilippe je prav tako ‘zaklenjen” za naslednje tri sezone. Nič v življenju ni zavezujoče, a storil bom vse, da se ti dogovori spoštujejo,” je povedal 67-letnik.

Za konec se je Lefevere še enkrat vrnil na sporočilo Dava Brailsforda in povedal, da mu je odgovoril le: “Morda boš moral kupiti kar celotno ekipo.” S tem je bila zgodba končana.

Prejšnji članekJonas Vingegaard je nazaj, Matej Mohorič tudi.
Naslednji članekSkok s potapljajoče se barke: Poslavlja se direktor izpadlega Lotto Soudala