Kolesarji bodo zopet predčasno zapuščali Dirko po Italiji

Caleb Ewan je prvi kolesar, ki je napovedal predčasni odhod z Dirke po Italiji, saj se bo v drugi polovici meseca maja raje posvetil pripravi na Dirko po Franciji. Glede na pretekle izkušnje pa Avstralec ni edini, ki se bo odločil za tovrstno potezo.

Vsako leto nekateri kolesarji, predvsem šprinterji, predčasno zapustijo tritedensko dirko, čeprav so povsem zdravi. Na ta način privarčujejo nekaj energije za naslednje cilje, ki so navadno na sporedu le nekaj tednov po koncu prve dirke.

V lanski sezoni je bila tovrstna metoda še posebej priljubljena. Kolesarji so Dirko po Franciji zapuščali eden za drugim, saj je bila le teden dni po koncu na sporedu olimpijska cestna dirke, ki so jo mnogi postavili za osrednji cilj sezone.

Navijači nad tovrstnimi odločitvami kolesarjev jasno niso navdušeni, saj dirka z odhodom vsakega izgubi nekaj naboja. A dejstvo je, da kolesarjem nič ne preprečuje takšnega početja, kar s pridom izkoriščajo.

Letošnja Dirka po Italiji se še niti ni začela, ko je Caleb Ewan (Lotto Soudal) že napovedal, da ne namerava voziti vse do Verone. Na Giru bo nastopal le v prvih dneh, kjer bo skušal nabrati čim več zmag, nato pa bo dirki pomahal v slovo.

Za enako potezo se je Ewan odločil že lani, a se je njegova pot v Franciji končala po le treh dneh. (vir: twitter)

Odločitev je sprejel z mislijo na Dirko po Franciji, ki je zanj osrednji cilj sezone. Tja si želi priti v najboljši možni formi, katero pa lahko doseže le, če bo imel na voljo dovolj časa za regeneracijo po naporih Gira.

Ni mogoče zaključiti Gira in biti v vrhunski formi julija na začetku Dirke po Franciji,” je pojasnil Avstralec, ki ima na svojem računu že pet etapnih zmag z Gira in prav toliko s Toura.

Za zdaj še ni označil etape, po kateri se bo poslovil. V veliki meri bo to odvisno od uspehov, ki jih bo dosegel v prvih dneh. Če bo že zgodaj prišel do zmage ali dveh, se bo verjetno poslovil že v prvem tednu, drugače pa najkasneje konec drugega tedna.

Kdaj bom zapustil Italijo? Nisem določil točnega datuma, a zagotovo pred težkim zadnjim tednom. V nasprotnem primeru bi moral porabiti svoje rezerve. Takoj ko bom začutil, da popuščam, se bom poslovil,” je še dodal.

Prejšnji članekDobrodošla, Dirka po Italiji!
Naslednji članekVan der Poel oblekel rožnato majico, Tratnik občutil trdoto tal