Jumbo-Visma predstavila nove drese, navdihnjene s strani nizozemskih slikarjev

Tako kot lani, bo tudi letos Jumbo-Visma na Dirki po Franciji dirkala s spremenjenimi dresi. Rumena barva običajne oprave je namreč preveč podobna majici vodilnega, zaradi česar so primorani v spremembo.

V lanski sezoni so navijači ekipe lahko izbirali med tremi dizajni dresa in tisti z največ glasovi je bil naposled tudi uporabljen. Letos je zgodba drugačna, Nizozemci so navijače izključili iz enačbe in nov dres izbrali kar sami.

Dres, poimenovan The Masterpiece oziroma Umetnina je povsem drugačen od tega, česar smo vajeni. Navdih zanj so oblikovalci iskali v nizozemskih slikarskih mojstrih preteklosti, natančneje v Rembrantu, Vermeerju in Van Goghu.

Dres je tako poslikan z impresionističnim vzorcem prelivajočih se barv, ki v zgornjem delu posežejo po temnejših rdečih in zelenih odtenkih, s prehodom proti spodnjemu delu pa so odtenki vse svetlejši. Na ‘platnu’ so nato natisnjeni še vsi logotipi sponzorjev in seveda ime ekipe.

Zagotovo gre za povsem drugačen dres, nekaj, česar do sedaj še nismo videli. Navijači so se sicer ob predstavitvi Umetnine razdelili na dva pola. Nekaterim je pridih umetnosti in odskok od tradicionalnosti zelo všeč, spet drugi dresa ne sprejemajo z navdušenjem.

Na katerikoli strani že ste, je potrebno priznati, da bo Jumbo-Visma, ki ji bo v Franciji poveljeval Primož Roglič, izstopala med karavano. Hkrati pa bodo zaradi nekaj temnejših odtenkov kolesarji težje prepoznavni od daleč, predvsem iz helikopterskih posnetkov. Običajna živo rumena barva je namreč precej bolj izstopajoča.

Dres je tudi že prišel na prodajne police, a bo tam ostal le omejen čas. Prodaja se bo namreč zaključila že čez enajst dni, torej 25. aprila.

Tisti, ki bodo dres kupili do 15. aprila, bodo lahko nanj brezplačno dodali tudi svoje ime, po poteku roka pa bo za ta dodatek potrebno plačati.

Cena dresa znaša 75 evrov, na prodaj pa so tudi pripadajoči ostali deli opreme. Za hlače z naramnicami bo treba odšteti 80 evrov, rokavice stanejo 35 evrov, kolesarska kapa pa 15 evrov.

Vse artikle lahko kupite na tej povezavi.

Prejšnji članekEvenepoel si s potezami, kot smo jo videli na Brabantse Pilj, ne kupuje ljubezni pelotona
Naslednji članekElisa Longo Borghini na prestolu “Severnega pekla” nasledila Elizabeth Deignan