Jumbo-Visma poskrbela za Seppa Kuss, Remco Evenepoel še do tretje zmage

V 18. etapi Dirke po Španiji smo v ospredju spremljali boj ubežnikov, med katerimi je bil najmočnejši Remco Evenepoel. A bolj kot nov uspeh Belgijca je javnost zanimalo dogajanje v glavnini, kjer sta Primož Roglič in Jonas Vingegaard dokončno sprejela vlogo pomočnikov Seppa Kussa.

Po drami, ki smo jo spremljali včeraj in litrih prelitega črnila, smo danes videli povsem drugačen obraz Jumbo-Visme. Več kot očitno so v ekipi sklenili dogovor, da Seppa Kussa (Jumbo-Visma) popeljejo do končne zmage.

Skupina favoritov se je v cilj peljala 10 minut za ubežniki. Čeprav je zaključek znova ponujal priložnost za napade, so se kolesarji v rumenih dresih tokrat zadržali. Ob pospeševanju Juana Ayusa (UAE Emirates) in Mikela Lande (Bahrain Victorious) sta Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) in Primož Roglič (Jumbo-Visma) ostala ob Seppu Kuss in ga s časom pripeljala do napadalcev.

Prvič na dirki je postalo jasno, da je Jumbo-Visma složna. Glavni mož je Sepp Kuss, ki ga želijo v Madrid popeljati v rdeči majici. Čeprav bi oba zvezdnika ekipe lahko napadla, sta danes ostala ob kapetanu.

Kuss je etapo končal na 10. mestu, v njegovi skupini pa je končal tudi Roglič. Vingegaard se ob koncu ni odzval na pospeševanja tekmecev in je nekoliko zaostal. V cilj je prišel 9 sekund za Američanom in tako povečal svoj zaostanek v skupnem seštevku.

V rdeči majici tako ostaja Kuss, ki ima 17 sekund prednosti pred Vingegaardom in dobro minuto pred Rogličem. Če ne bo večjih presenečenj, bo tovrsten red najverjetneje obstal vse do Madrida.

Evenepoel praktično že osvojil pikčasto majico

Mnogo pred glavnino se je odvijal boj za etapno zmago med številčno skupino ubežnikov. V njej je bil znova Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), ki vse od izpada iz boja za rdečo majico dirka zelo sproščeno.

Belgijec je bil občutno najmočnejši med ubežniki in je brez težav osvajal gorske cilje in tako povečeval prednost v točkovanju za pikčasto majico.

V zaključku je precej lahkotno opravil še z zadnjima zasledovalcema Damianom Carusom (Bahrain Victorious) in Maxom Poolom (dsm-firmenich). Že daleč od cilja se jima je odpeljal in sam opravil z zaključnim vzponom ter si privozil tretjo etapno zmago na letošnji dirki.

Prejšnji članekBodo pri Jumbo-Vismi le našli slogo?
Naslednji članekPolicisti napadli člana Jumbo-Visme, ki je želel poskrbeti za Jonasa Vingegaarda