Jumbo-Visma krepi ekipo okoli Wouta van Aerta

Christophe Laporte je pred vrati Jumbo-Visme. Po poročanju zanesljivega nizozemskega časnika WielerFlitsa naj bi se Francoz po sezoni preselil v nizozemske vrste, kjer bi v prvi vrsti igral vlogo superpomočnika Wouta van Aerta na klasikah.

Jumbo-Visma že vrsto let skuša okrepiti podhranjeno ekipo, ki na klasikah nastopa okoli Wouta van Aerta. Belgijec velja za enega najboljših kolesarjev na enodnevnih preizkušnjah, a vse prepogosto v zaključkih ostaja sam in je posledično žrtev napadov tekmecev.

Merijn Zeeman, športni direktor Jumbo-Visme, je napovedal, da bodo pred novo sezono v svoje vrste pripeljali dva kolesarja, ki bosta na klasikah služila Van Aertu. Iščejo kolesarja, ki bi se po kvalitetah lahko merila z do sedaj glavnim pomočnikom Mikom Teunissenom in očitno so prvega že našli.

Christophe Laporte že vse od leta 2014 brani barve Cofidisa, a letošnja sezona je očitno njegova zadnja v francoski ekipi. Francoz je eden boljših šprinterjev na težkem terenu, odlično pa se znajde tudi na enodnevnih preizkušnjah.

Laporte je v preteklosti slavil že na enodnevnih dirkah, kot so Tour de Vendee, Circuit de Wallonie in Tro-Bro Leon. A celo bolj pomembne so njegove uvrstitve v najboljšo petnajsterico, ki jih je dosegel na spomladanskih klasikah. Letos je bil drugi na Dwars door Vlaanderen, enajsti na Dirki po Flandriji in trinajsti na Omloop Het Nieuwsblad.

Letos se je na Amstel Gold Racu pokazalo, kako pomembno je, da ima Van Aert ob sebi dobre pomočnike. Tam je to vlogo zavzel Primož Roglič, ki je pokrival napade tekmecev in sotekmovalcu omogočal, da je hranil moči. Van Aert je vse skupaj nagradil z zmago.

V prihodnjih letih bi torej ob prihodu Laporta lahko videli več podobnih izplenov Van Aerta, tudi Roglič pa bi lahko profitiral od prihoda Francoza. Na etapnih dirkah prav veliko od njega sicer ne bo imel, bo pa nanj lahko računal na spomladanskih klasikah.

Prejšnji članekKriterij Dauphine: Štartni časi vožnje na čas
Naslednji članekLutsenko z etapno zmago tik pod vrh, tam ostaja Postlberger