Jumbo – Visma izpušča dirke v Italiji

V ekipi Jumbo – Vismi so se, po priporočilih nizozemskega ministrstva za zunanje zadeve, odločili, da v prihajajočem vikendu izpustijo obe italijanski dirki, tako njenih članov ne bomo videli na startu Strade Bianche in GP Industria. V ekipi Primoža Rogliča priznavajo, da obstaja velika možnost, da se bodo enakega ukrepa poslužili tudi za preostale italijanske dirke v marcu.

Najbolj ekipo boli odsotnost na dirki Strade Bianche, kjer bi resno računali na uspeh Wouta van Aerta, ki je v preteklih dveh izvedbah dirke obakrat zasedel tretje mesto. Vendar pri Jumbu na prvo mesto postavljajo zdravje članov ekipe, hkrati pa so se za potezo odločili tudi s pogledom na širšo sliko sezone.

Vemo, da vsaka ekipa, ki nastopi v Italiji tvega, da ji bodo prepovedali nastopanje na dirkah v ostalih državah. Osredotočeni smo na reševanje preostanka sezone, ne pa na le nekaj dirk,” so na svoji spletni strani zapisali pri Jumbo – Vismi.

O zadevi je spregovoril tudi generalni direktor ekipe: “Skupaj z managementom ekipe stalno premišljujemo in se prilagajamo zdravstvenemu stanju kolesarjev in osebja. To vsebuje tudi preprečevanje možnosti, da bi kolesarji ostali v karanteni nekje v tujini. Gledati moramo širšo sliko in ravnati odgovorno.”

Primož Roglič sicer za dirke v Italiji ni bil planiran že od samega začetka sezone, njegova prva dirka bo 8. marca, ko se bo osem dni potil na poti iz Pariza v Nico. Koronavirus, ki še naprej zapira športne dogodke v Italiji, na začetek sezone našega najboljšega kolesarja tako ne vpliva. Glavni cilj sezone še naprej ostaja dirka po Franciji, kjer bo Roglič skušal še nadgraditi lanski uspeh z Vuelte in se v Parizu podpisati pod zmago na francoski pentlji.

Prejšnji članekUmrl Nico Portal, tvorec Froomovih uspehov
Naslednji članekStrade Bianche odpovedana