Jumbo-Visma bo izdala dokumentarno serijo o pretekli sezoni

Jumbo-Visma je oznanila, da bo na portalu Amazon Prime spomladi izdala dokumentarno serijo, v kateri bo zajeto dogajanje minule sezone. V njej so z Jonasom Vingegaardom prvič prišli do dolgo pričakovane rumene majice Dirke po Franciji.

Kolesarski svet je z velikimi koraki vstopil v svet dokumentarnih serij. Nekatere uspešne športne serije so potrdile trg za tovrstne vsebine in kolesarstvo se je odzvalo. V zadnjih sezonah sta svoji dokumentarni seriji predstavili ekipi Movistarja in Jumbo-Visme, v kratkem pa lahko pričakujemo tudi Netflixovo serijo o lanski Dirki po Franciji.

Jumbo-Visma je pretekle dokumentarne filme večinoma objavljala preko portala YouTube. Prvo leto je bil ogled brezplačen, nato pa so ugotovili, da lahko tovrstne vsebine prinesejo tudi nekaj kapitala in začelo se je obdobje plačljivih ogledov.

V prihodnje bo zaslužek več kot očitno še večji. Jumbo-Visma je, nekoliko tudi na odgovor Netflixovi seriji, sklenila sodelovanje s ponudnikom Amazon Prime. Serija, imenovana ‘All-in: Team Jumbo-Visma’ bo ekskluzivno predvajana le na omenjeni ameriški platformi.

Kar nas lahko žalosti, je dejstvo, da bo ogled omejen le na države Beneluksa. Slovenski uporabniki tako ne bomo mogli gledati za nas izjemno zanimive serije oziroma se bomo morali pri ogledu nekoliko znajti.

Serija naj bi gledalcem ponudila vpogled v zasebno življenje in zgodovino kolesarjev, hkrati pa bo postregla tudi z dogajanjem na dirkah.

“Gledalci bodo deležni edinstvenega vpogleda v uspešno delovanje ekipe, vključno z zasebnim življenjem, napetimi debatami in čustvenimi vzponi in padci. Gre za zgodbo o prijateljstvu, ekipnem duhu, dvomih in čustvih,” so v predstavitvi serije zapisali pri Amazon Primu.

Serija se bo osredotočila zgolj na dogajanje v moški ekipi, ženski del moštva pa v njej ne bo vključen. V ospredju bo zagotovo Dirka po Franciji, pod katero se je podpisal Jonas Vingegaard, pa težave in razočaranja Primoža Rogliča kot tudi uspehi Wouta van Aerta.

Prejšnji članekMatej Mohorič začenja sezono v Valencii
Naslednji članekZwift predstavlja nov virtualni svet, namenjen svetovnemu prvenstvu v e-športu