Julian Mertens po nesreči med treningom v umetni komi

Belgijski mediji poročajo, da je Julian Mertens, član ekipe Bingoal WB ProTeam, na treningu utrpel hudo poškodbo, zaradi katere je bil prepeljan v bolnišnico in dan v umetno komo.

Nesreče in kolesarstvo žal hodijo z roko v roki. Že večkrat smo lahko spoznali, kako ranljivo so kolesarji, nov primer tega pa prihaja iz Belgije. Mladi, komaj 25-letni Julian Mertens je namreč na treningu utrpel hude poškodbe, zaradi katerih bo odsoten dolgo časa.

Večjih podrobnostih o nesreči za zdaj še ni, saj je mladenič treniral sam. V ekipi tako ne vedo ali so poškodbe posledica trka z avtomobilom ali le grdega padca, v vsakem primeru pa Mertensa čaka dolgo okrevanje.

Po poročanju ekipe je utrpel številne zlome, močen pretres možganov in preluknjana pljuča. Posledično so ga v bolnišnici postavili v umetno komo, čeprav je bil ob vožnji z mesta nesreče še vedno pri zavesti.

Mertens trenutno leži v bolnišnici v Antwerpnu, za zdaj pa še ni jasno, kdaj bi ga lahko prebudili iz umetne kome in kdaj bi ga lahko zopet videli na kolesu.

Pri 25-letih Belgijec še išče svojo prvo profesionalno zmago, v preteklosti pa je že zabeležil nekaj manjših uspehov. Letos je na primer že četrtič nastopil na dirki Liege-Bastogne-Liege, kjer je njegova najboljša uvrstitev 34. mesto.

Prejšnji članekPrimož Roglič že letos po zgodovinski dosežek?
Naslednji članekBahrain Victorious na Dirko po Franciji v novi podobi