Je nastop Tadeja Pogačarja na Vuelti vprašljiv?

Italijanski časnik La Gazzetta dello Sport poroča, da naj bi se Tadej Pogačar z moštvom že odločil, da letos na Dirko po Španijo ne bo odpotoval. Prvič naj bi dva Grand Toura v eni sezoni skušal odpeljati v prihodnjem letu.

Med Dirko po Franciji, ko je že bolj ali manj postajalo jasno, da se Tadej Pogačar pelje drugi zaporedni zmagi naproti, so v moštvu UAE Emirates zatrjevali, da bo kljub uspehu v Franciji napadal zmago tudi na Dirki po Španiji.

Dan pred zaključkom francoske pentlje pa so v javnost prišla nova poročila ponavadi zanesljivega italijanskega časnika La Gazzetta dello Sport, ki razkrivajo, da naj bi se Pogačar letos odpovedal Vuelti.

Zanj bi bilo letos prvič, da bi v eni sezoni nastopil na dveh tritedenskih dirkah, do sedaj je vselej napadal le eno. Če do odpovedi nastopa, ki bo otežen tudi zaradi udeležbe na olimpijskih igrah, resnično pride, bo dva Grand Toura zagotovo odpeljal v letu 2022.

Vuelta bo na sporedu le dva tedna po olimpijadi, zaradi česar bi imel Pogačar malo časa za počitek, sploh če vzamemo v zakup, da bo med Tourom in olimpijskimi igrami počival le teden dni. Odpoved bi bila tako po eni strani smiselna, a Pogačar je zagotovo željan uspehov.

Pri UAE Emirates so se na govorice takoj odzvali in še enkrat potrdili, da naj bi Pogačar kljub zmagi na Touru odšel napadat tudi skupno zmago v Španijo. Tam bo sicer imel okoli sebe slabšo ekipo, saj se je moštvo v celoti letos osredotočilo na Tour.

O smiselnosti Pogačarjevega nastopa na Vuelti se sprašuje tudi nekdanji kolesar Martin Hvastija. Sam ne verjame, da bomo Pogija lahko spremljali v Španiji, kljub drugačnim napovedim moštva.

»Osebno ne verjamem, ne glede na informacije ekipe, da bo Tadej Pogačar po osvojenem Touru vozil še Vuelto. Tega enostavno ne verjamem, ker nima smisla. Ne more reči, da gre po eno ali dve etapi, saj je to že storil. Tudi tretji je že bil. Torej če odide na Vuelto, mora iti na zmago,« je povedal v pogovoru za STA.

»Ne dvomim, da je tega sposoben, ampak nima niti primerne ekipe za kaj takega. Ekipa je vse stavila na Dirko po Franciji in niti slučajno ne more sestaviti kaj podobnega za Dirko po Španiji. Res ne vidim motiva, zaradi katerega bi Pogačar odšel na Vuelto. Poleg tega so tu še olimpijske igre in nima časa za regeneracijo ali priprave.«

Prejšnji članekTadej Pogačar: »Nimam se za šefa«
Naslednji članekTadej Pogačar tudi uradno zmagovalec Toura; Van Aert potrdil, da je najbolj kompleten kolesar