Jan Tratnik bo debitiral na Dirki po Španiji

Že kar nekaj časa je jasno, da bo Jan Tratnik letos nastopil na dveh Grand Tourih. Po uspešno opravljenih nalogah na Dirki po Italiji je dobil »vstopnico« za Dirko po Španiji.

Jan Tratnik je v zadnjih sezonah zrasel v enega najboljših pomočnikov v vrstah Bahrain Victoriousa. Svoje naloge vselej opravlja zelo vestno, hkrati pa je v svoj repertoar dodal tudi lov na etapne zmage.

Ekipa vanj zaupa, to je postalo jasno, ko so ga še drugo leto zapored vzeli na Dirko po Italiji, kjer sprva ni bil v načrtu, a se je kljub pozni spremembi koledarja odlično znašel in na mitskem Zoncolanu osvojil drugo mesto.

Skozi celotno sezono kaže konstantno formo, s čimer si je prislužil mesto v izbrani osmerici, ki bo potovala na Dirko po Španiji. Zanj bo to prvi nastop na Vuelti, s katerim bo sklenil trojček Grand Tourov, v preteklosti je namreč že dirkal na Touru in Giru.

Tako kot smo že vajeni, bo tudi v Španiji v prvi vrsti pomočnik. Služil bo Mikelu Landi, ki se vrača po poškodbi, a je na Vuelti a Burgos dokazal, da so kakršnekoli bolečine že stvar preteklosti.

Moštvo bodo dopolnili številni dobri hribolazci, ki lahko lovijo tudi etapne zmage. Wout Poels je na Touru osvojil pikčasto majico, Jack Haig bi moral tam voditi ekipo, a je zaradi padca hitro odstopil. Oba bosta v Španiji pomembna pomočnika Lande, a verjetno bosta tu in tam dobila tudi proste roke.

Podobno velja tudi za Gina Maderja, ki smo ga že vajeni gledati v pobegih na gorskih etapah. Teh na Vuelti ne bo primanjkovalo. Vožnja navkreber ni tuja niti Marku Padunu, ki je na Kriteriju Dauphine udaril kot strela z jasnega in z dvema zaporednima etapnima zmagama presenetil tudi samega sebe.

Osmerico bosta dopolnila še Damiano Caruso, ki je s končnim drugim mestom navdušil na Dirki po Italiji ter Yukiya Arashiro, ki bo ob Tratniku skrbel za delo na ravnini.

Prejšnji članekBauhaus dobil prvo etapo Dirke po Poljski, Mohorič odličen deveti
Naslednji članekTadej Pogačar dobil pomočnika iz vrst Jumbo-Visme