Izjemni Primož Roglič v svojem slogu do velike zmage

Primož Roglič je veliki zmagovalec četrte etape dirke Tirreno-Adriatico. Slovenec je v svojem slogu opravil s tekmeci v šprintu zredčene glavnine in prišel do prve zmage v sezoni.

Že od prvega dne dirke dalje je jasno, da je Primož Roglič (Jumbo-Visma) dobro pripravljen.Čeprav so v ekipi pred dirko poudarjali, da na dirki ne nosi rezultatskega bremena, se je to v prvih dneh dirke spremenilo. Postal je prvi mož ekipe in napada skupno zmago.

Slovenski as je danes vse storil prav, veliko pa mu je pri uspehu pomagala tudi izjemna moč ekipe. A v zadnjem kilometru je moral Roglič vse storiti sam. Premišljeno se je zadrževal za čelom skupine in čakal na pravi trenutek. Tudi ob pospeševanjih tekmecev je ostal miren in le pokril napad.

Ko so 500 metrov pred ciljem kolesarji prešli vrh vzpona, ki so ga pred tem prevozili že trikrat, je Roglič poskrbel, da je imel prosto pot v ospredje, a s pospeševanjem je čakal na zadnjih 200 metrov etape.

Ko je začutil priložnost je pohodil pedala in v takih trenutkih mu v karavani lahko sledi le peščica kolesarjev. Danes na dirki ni bilo nikogar, ki bi bil kos hitrosti Slovenca in ta je brez težav prvi prečkal ciljno črto.

Na drugem mestu je etapo zaključil Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step), ki je bil nekoliko zaprt, tretje mesto pa je pripadlo Adamu Yatesu (UAE Emirates).  

Z današnjim uspehom je Roglič dokončno napovedal boj za končno zmago. Sicer modre majice vodilnega še ni oblekel, ta je pripadla Lennardu Kamni (Bora-hansgrohe), a Rogliča na drugem mestu od vrha loči le 6 sekund.

Pri Jumbo-Vismi so sicer danes imeli nekaj skrbi. Tik pred zaključnim vzponom se je zapletel Wout van Aert (Jumbo-Visma) in padel, a Belgijec je lahko nadaljeval z etapo. Vsekakor pa bo dirko v prvi vrsti izkoristil za priprave na enodnevne klasike in morda poskusil osvojiti katero izmed etap.  

Prejšnji članekSimpatična Cecilie Uttrup Ludwig o taktiki: “Greš lalala in nato pfff”
Naslednji članekDavid Gaudu stopil prednost Tadeja Pogačarja, v šprintu najboljši Kooij