Israel-Premier Tech dopolnil štartno listo Dirke po Italiji

Štartna lista Dirke po Italiji je dobila končno podobo. Organizator dirke RCS je izdal povabila ekipam, med katerimi je tudi letos izpadla zasedba Israel-Premier Techa. Lotto Dstny je povabilo zavrnil.

Šestega maja lahko na štartni črti v Fossacesii pričakujemo kolesarje 22 ekip. Poleg 18 moštev World Toura, za katere je nastop obvezen, smo danes dobili še imela preostalih štirih ekip, ki se bodo podala na pot po Italiji.

Lotto Dstny in TotalEnergies sta imela kot najboljši prokontinentalni ekipi zagotovljeno povabilo na dirko, a sta ga obe moštvi zavrnili. Organizator je tako lahko po lastni želji povabil kar štiri ekipe, dve več kot ponavadi.  

Mauro Vegni, direktor dirke, je povabilo podelil nekaterim starim znancem Dirke po Italiji. Na dirki bomo lahko videli ekipe Eolo-Kometa, Bardiani-CSF-Faizane in Corratec. Prav tako pa je povabilo dobila tudi zasedba Israel-Premier Tech, ki se želi čim prej spet vrniti v elitni razred.

Večjih presenečenj med povabljenci ni. Organizator je povabilo podelil vsem trem italijanskim ekipam, ki nastopajo v prokontinentalnem razredu in Israel-Premier Techu, ki je med preostalimi moštvi z naskokom najbolj prepoznavna ekipa prokontinentalnega razreda.

Nobena izmed povabljenih ekip še ni oznanila kolesarjev, ki bodo dirkali v Italiji. Jasno niso želeli delati računa brez krčmarja, čeprav je znotraj moštva verjetno že jasno, kdo odhaja na rožnato pentljo.

Zanimivo bo videti kam bo Israel-Premier Tech poslal Chrisa Frooma, ki za zdaj Dirke po Franciji še nima v koledarju. Nekateri preostali zvezdniki ekipe jo že imajo in prav lahko se zgodi, da bomo Britanca namesto v Franciji spremljali v naši neposredni bližini.

Prejšnji članekRohan Dennis s premišljenim napadom do etapne zmage in majice vodilnega
Naslednji članekPrimož Roglič v Parizu stiskal pesti za Gorana Dragića