Hugo Hofstetter na eni dirki kar dvakrat zlomil krmilo

Hugo Hofstetter ne bo imel lepega spomina na GP Denain. Kar dvakrat se mu je namreč zlomilo krmilo, zaradi česar naposled ni končal dirke in ostal brez možnosti za zmago.

GP Denain je dirka, namenjena šprinterjem in član Arkee-Samsic Hugo Hofstetter je imel visoke cilje. A Francoz ni uspel priti do cilja, potem ko ga je oprema pustila na cedilu.

Slabih 50 kilometrov do cilja je bil Hofstetter ujet v množični padec na ozki cesti. Blaten, a brez večjih prask, se je hitro pobral in nadaljeval z vožnjo, a takoj ugotovil, da je v padcu posledice utrpelo njegovo kolo.

Krmilo se je na levi strani zlomilo tik nad mestom, kjer je pripeta zavorna ročka. Francoz tako ni več mogel zavirati s sprednjo zavoro, prav tako pa ni bilo več mogoče prestavljati sprednjega menjalnika.

Na srečo je bila trasa dovolj položna, da prestavljanje ni bilo potrebno in 29-letnik je lahko vozil naprej in čakal na klubski avtomobil, ki je bil ujet za skupino kolesarjev, ujetih v padec.

Po nekaj kilometrih vožnje z zlomljenim krmilom je končno prejel rezervno kolo. A smola se ga še ni otresla.

Ko je dirka zavila na 10. tlakovani odsek, ki je bil na sporedu 25 kilometrov od cilja, je popustilo tudi krmilo rezervnega kolesa. Hofstetter tokrat ni padel. Očitno so vibracije razkrile šibkost krmila, ki se je tokrat zlomilo na levi strani in Francoza spravilo v obup.

Vidno jezen Francoz je tako izgubil prav vse možnosti za zmago in predčasno končal z dirko. Čeprav do cilja ni bilo več daleč, ekipa verjetno ni imela še enega rezervnega kolesa ali pa so ugotovili, da imajo krmila serijsko napako in so svojega šprinterja predčasno odmaknili z dirke.

Kolesarski navdušenci se sprašujejo, ali gre res le za smolo. Bianchi Oltre RC, ki ga uporablja Arkea-Samsic, je bil pred sezono predstavljen kot najboljše kolo italijanske znamke, tudi zaradi novega krmila. Ta je oblikovan tako, da zrak bolje teče okoli njega, a očitno posledično izgubi na trdnosti določenih predelov.

Bianchi za zdaj še ni komentiral dogodka na GP Denain.

Prejšnji članekMatej Mohorič bo na Milano-San Remo znova uporabil potopno sedežno oporo
Naslednji članekMehkeje ne gre: Po padcu pristal v gnoju